Екстракт от гроздови семки селективно унищожава остарели клетки при мишки,

...
Екстракт от гроздови семки селективно унищожава остарели клетки при мишки,
Коментари Харесай

Вредни ли са семките на гроздето?

Екстракт от гроздови семки селективно унищожава остарели кафези при мишки, което им разрешава да живеят с 9 % по-дълго от техните събратя. Приемането на екстракта прави мишките физически по-здрави и понижава размера на туморите, когато се употребява дружно с химиотерапия за лекуване на рак, открива ново проучване на учени.

Откритието ускорява причините за бъдещи лечения срещу стареене, ориентирани към стареещите кафези, които губят способността си да се възпроизвеждат и вместо това предизвикват инфектиране.

Стареещите кафези се усилват с придвижване на възрастта и са свързани с разнообразни старешки положения, в това число сърдечно-съдови болести, диабет вид 2 и остеопороза.

За да открият вещество, което може да унищожи тези кафези, учени от Университета на Китайската академия на науките в Шанхай тестват разнообразни екстракти против стареенето на клетките. В огромно проучвне най-хубави резултати дава химикал, открит в гроздови семки, наименуван процианидин С1 (PCC1).

При ниски концентрации PCC1 предотвратява производството на възпалителни субстанции на стареещите кафези. При високи концентрации химикалът убива старите кафези, като в същото време оставя по-младите кафези непокътнати.

За да тества успеваемостта му при живи животни, екипът инжектира 171 мишки на възраст 2 години - еквивалентно на към 70 в човешки години - или с PCC1, или с надзорен разтвор два пъти седмично до края на живота на животните. Средно PCC1 усилва продължителността на живота на мишките с 9 %.
Учени разкриха по какъв начин работи стресът на здравето ни
В последните години става все по-лесно за учените да измерят биологичната възраст на тялото посредством следене на химичните промени в ДН...

Екстрактът усъвършенства и физическото положение на по-младите мишки. Животните на възраст под 2 години се инжектират или с надзорен разтвор, или с PCC1 на всеки две седмици в продължение на четири месеца, след което са подложени на редица физически проби. Мишките, които са получили лекуването, са имали доста по-бърза оптималната скорост на вървене, по-силна мощ на захващане и по-добра устойчивост при тичане на бягаща пътека, спрямо мишките, на които е бил даден контролния разтвор.

Известно е, че химиотерапията форсира стареенето на клетките в туморите. За да разбере дали PCC1 може да убие тези остарели туморни кафези, засилвайки въздействието на химиотерапията, екипът тества химикала дружно с митоксантрон, лекарство, употребявано за лекуване на рак на гърдата, неходжкинов лимфом и остра миелобластна левкемия, наред с други типове рак.

Екипът тества това комбинирано лекуване при мишки, вградени с кафези от човешки тумори на простатата. Лечението на мишки както с PCC1, по този начин и с митоксантрон понижава туморите с към 75 %, до момента в който единствено химиотерапията ги понижава приблизително с 44 %.

Фактът, че екстрактът не визира здравите кафези, допуска, че може да бъде „ обещаващо лечебно лекуване срещу стареене “, споделя Дориан Зиглер от Университета в Лозана в Швейцария. Бъдещите проучвания ще би трябвало да проучат дали PCC1 има сходни резултати върху хората, прибавя той.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР