Ексшефът на Трето застава пред Темида Шефът на Трето РУ

...
Ексшефът на Трето застава пред Темида Шефът на Трето РУ
Коментари Харесай

Свидетел от Криминална полиция обърна делото Павлов

Ексшефът на Трето застава пред Темида Шефът на Трето районно управление (на МВР) не има вяра заместникът му да е хитрец Калин Димитров дал на полицейския началник 300 лв., тъй като...

Мистериозен „ началник “ покровителствал заподозряният в ало-измама Калин Димитров и приятеля му Димитър Рангелов, които предали 300 лв. на някогашния зам.-началник на Трето районно управление (на МВР) Стоян Павлов, а обстоятелствата сочат, че точно служителят на реда е давал тил на схемата. Това съобщи в първото правосъдно съвещание по делото служителят на „ Криминална полиция “ Красен Косев, който е работил със СРС-тата по случая и е общувал персонално с Държавна организация " Технически интервенции ". Косев беше разпитан като очевидец по делото.

Според казаното от него, Рангелов и Димитров неведнъж са споменавали в телефонните си диалози лице, което са наричали „ шефа “. В един от диалозите Димитров изискал от другаря си да му изпрати номера на „ шефа “. Косев съобщи, че точно номерът на Павлов е бил изпратен от Рангелов на Димитров, а на съвещанието стана ясно, че Рангелов е бил връзката на двамата с полицейския шеф.

По данни на „ Криминална полиция “ Димитров е бил арестуван като съизвършител в телефонна машинация, ръководена от Росен и Васил Христови. Именно Косев е разпитал Димитров след ареста му. От диалозите станало ясно, че малко преди ареста Димитров живо се интересувал дали Рангелов е съобщил на „ шефа “ за измамата.

Пред престъпния, Димитров разказал, че незаконните приятели съобщили непосредствено на служителя на реда за измамата, а той им декларирал да не се тормозят, тъй като ще ги пази освен за това закононарушение, а и за идващите.

Междувременно в „ Криминална полиция “ пристигнала секретна информация, за „ аморално “ държание на служителя Стоян Павлов.

Всичко това Косев докладвал на районния прокурор Чавдар Грошев, а по-късно и на окръжния Румен Попов, при който имало и сътрудници от „ Вътрешна сигурност “. Така се стигнало до ареста на полицейския началник.

Разследващите сметнали, че СРС-та няма да бъдат нужни и те били унищожени след приключване на отминалостта им. Адвокатите на Павлов възразиха, че нямало по какъв начин преразкази на СРС-та да имат мощ пред съда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР