Ексшефът на Трето застава пред Темида Шефът на Трето РУ

...
Ексшефът на Трето застава пред Темида Шефът на Трето РУ
Коментари Харесай

Калин Димитров дал на полицейския шеф 300 лева, защото...

Ексшефът на Трето застава пред Темида Шефът на Трето районно управление (на МВР) не има вяра заместникът му да е хитрец Свидетел от "Криминална полиция " обърна делото Павлов

Калин Димитров, който връчи на някогашния началник на Трето районно управление (на МВР) цигарена кутия с 300 лв., го е направил, тъй като се страхувал от нападателни роми. Това описа самият той на първото съвещание по делото против Павлов, което тече сега. Димитров описа странна и спорна история пред магистратите:

Според думите му, малко преди арестите, той продавал колата си в един от огромните уеб сайтове за търговия с коли. Звъннало му непознато лице, което живеело в Русе и се занимавало с бяла техника. Непознатият попитал какво е положението на автомобила. Димитров обяснил, че всичко работи и двамата си „ стиснали ръцете “. Мнимият покупател помолил Димитров да закара колата до Русе, с цел да я пререгистрират. Също по този начин предложил на Димитров да работи за него, като доставя „ капаро “ от клиенти от Пловдив до Русе. Тъй като Димитров бил незает, с ненаситност приел офертата.

Според заръките, с цел да не прави празен курс с автомобила, Димитров трябвало да вземе 1300 лв. капаро от стара жена и да го достави до крайдунавския град. За поддръжка Димитров взел със себе си правилния си приятел Димитър Рангелов, който работел на автомивка. Двамата отишли да вземат капарото и някакви фактури.

Тъй като името на улицата било заменено, двамата дълго се лутали из квартала, като непрекъснато били по отношение на мнимият шеф. В един миг незнайния декларирал, че доста са се забавили и дамата си е тръгнала. Фактурите щяла да прати по куриерска компания, а парите била оставила в торба, която висяла на оградата пред дома ѝ.

Димитров и Рангелов намерили торбичката, взели я и се върнали в автомивката. Тогава си помислили, че може да става въпрос за някаква машинация, само че трябвало да довършат работата. Те почнали да се тормозят, тъй като в Русе имало доста нападателни роми, които можели да ги атакуван.

Тогава Рангелов загатнал, че има прочут служител на реда, който идвал да си пере килимите на автомивката. Ченгето било на висок пост и имало познати чиновници из цялата страна. Той можел да им предложи протекция и бърза полицейска интервенция, в случай че бъдат нападнати.

Отишли в Трето районно управление (на МВР), с цел да се срещнат с служителя на реда. По пътя поставили 300 лв. от „ капарото “ в цигарена кутия, за компенсация при възможна полицейска поддръжка. До районното се срещнали с Павлов, който декларирал „ правете каквото желаете, само че внимавайте “. Димитров го попитал дали пуши, Павлов дал отговор негативно, само че мивкаджията Рангелов декларирал „ Ааа, пушиш, пушиш! “. Тогава Димитров му връчил кутията.

Малко по късно Димитров бил задържан за присъединяване в телефонна машинация и наказан по съкратената процедура.

Област за атачмънти

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР