Експрезидентът Росен Плевнелиев призова сегашния държавен глава Румен Радев да

...
Експрезидентът Росен Плевнелиев призова сегашния държавен глава Румен Радев да
Коментари Харесай

Плевнелиев призова Радев да отложи избора на нов главен прокурор 

Експрезидентът Росен Плевнелиев прикани настоящия държавен глава Румен Радев да отсрочи процедурата по желание на нов основен прокурор.

"Аз не познавам претендентът за основен прокурор. Ако се върнем през 2012 година - като държавен глава молих да има най-малко трима претенденти. Изслушванията да се предадат директно...Нищо срещу претендента, само че изборът е с много въпросителни ", аргументира се Плевнелиев.

Според Конституцията основният прокурор се назначава и освобождава от президента на републиката по предложение на пленума на Висш съдебен съвет. Текстовете обаче споделят също по този начин, че президентът не може да откаже назначението или освобождението при наново направено предложение.

Мандатът на сегашния основен прокурор Сотир Цацаров изтича в края на годината, а на 24 октомври следва да бъде определен приемникът му. Единствен претендент за поста е сегашният заместник-главен прокурор Иван Гешев.

В телевизионно изявление Росен Плевнелиев и наддаването за новия цех на "Фолксваген ". Според него има доста аргументи и дейности на Ердоган, които внасят подозрение по договорката сред немския тръст и Турция.

"Ние сме съществено в играта повече от година и половина. Управителният съвет на "Фолксваген " е взел решение фабриката да е в Турция - пазарът е доста по-голям. Там има доста развито произвеждане, там има хора, фрагменти, техника. Обаче пък надзорният съвет, където са притежателите, гледа дълготрайно на нещата и още има своите терзания. Шансът за България е най-малък, управителният съвет мъчно би трансформирал позицията си. В Турция има цели екипи и архитекти, които работят ", обясни някогашният държавен глава.

Той съпостави обстановката с футболен мач, във всеки миг от който може да влезем в играта. Европейска комисия, Екологичен потенциал, немската общност, немските медии застанаха зад нас, триумфът е забележим, продължаваме да работим да подобрим офертата, акцентира Росен Плевнелиев.

"Ние не трябва да си седим в блатото и да споделяме "нямаме опция ". Така вложители ще ни пропущат, за пръв път имаме упоритост. Битката е за благосъстояние, за благополучие, за стратегически вложения. Гледаме напред с мотивация и вяра, че България е подготвена да одобри стратегически заводи ", заключи експрезидентът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР