Експресна процедура по гласуване на вот на недоверие срещу кабинета

...
Експресна процедура по гласуване на вот на недоверие срещу кабинета
Коментари Харесай

Ципрас подложен на вот на недоверие заради името на Македония

Експресна процедура по гласоподаване на избор на съмнение против кабинета на Алексис Ципрас беше задействана днес  поради контракта с Македония за новото име на някогашната югославска република

Най-напред най-голямата опозиционна партия в Гърция - „ Нова народна власт “ разгласи, че ще внесе избор на съмнение, а ръководителят на Народното събрание Никос Вуцис съобщи, че вотът ще бъде импортиран в 17 ч. локално време в четвъртък, незабавно след приключването на гласуването за промените от избавителния проект за Гърция.

Дебатите стартират в 18 часа локално време /и българско/. Лидерът на " Нова народна власт " Кириакос Мицотакис оцени през вчерашния ден контракта, реализиран от Ципрас със Скопие, като неприятен и в несъгласие с това, което желаят множеството гърци.

" Искам да бъда безусловно явен. Ципрас няма политическа легитимност да обвърже страната с подписването на контракт, който няма поддръжка в собственото му държавно управление ", сподели Мицотакис.

 

Младшият съдружен сътрудник на държавното управление на Ципрас – партията „ Независими гърци “, също разгласи, че няма да поддържа съглашението за името, само че и няма да предприеме действия за свалянето на ръководещия кабинет.

Управляващата коалиция има общо 154 места от общо 300-членния парламент на Атина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР