>Експресивният живописен стил на Мутафчиев ще ни потопи в насладата

...
>Експресивният живописен стил на Мутафчиев ще ни потопи в насладата
Коментари Харесай

Арт галерия Le Papillon ни повежда из Романтичните видения на един бонвиван“

>
Експресивният изящен жанр на Мутафчиев ще ни потопи в насладата от живота, във вътрешния мир на " този, който умее да живее нехайно “, " този, който основава еликсира, пипера на живота “. Ние сме това, с което се храним и това има директна връзка с любовта към живота. Без значение по какъв начин се подхожда към храната - апропо или като проявим внимание и досетливост, или да й се радваме по 100 метода, основната дума е ЛЮБОВ. Поради обстоятелството, че храната е наше всекидневно доживотно занятие в отношението ни към нея проличава какви сме, от кое място идваме, даже накъде отиваме. Връзката храна–живот е явна и точно по тази причина за актуалния човек тя е освен нужда, а предпочитание да се трансформира в наслада, медитация, грижа,близост, игра, приложна магия, делнична алхимия. Тя ни оказва помощ да създадем по този начин отличаващата се от животинския инстинкт човешка крачка на осъзнато наслаждение.

И за тази крачка ни споделя Живко Мутафчиев, който чрез завладяващия нюанс в картините си ни води по пътя на насладата от живота, от храната, от видимо елементарните елементи. Автор, който обича да опитва с живописната техника, развивайки мощно разпознаваемият си за доста колекционери почерк. Индивидуалността му е отличителна, а стилът му вълнуващ вниманието на фена. Живко Мутафчиев рисува на границата на действителното и нереалното. Създава светът на своите герои, употребявайки всички нюанси при разлагането на цветовете, а контрастите ускоряват другите прочувствени положения, които създателят внушава. Платната му излъчват доста сила, влияят с уверено полагане и утайване на боите за  постигне на светлина и чувство за придвижване и динамичност. Автентична присъща линия на създателя са положените с тънка четка линии, въздействащи на въображението на фена като закодирани текстови послания.

А посланието на Мутафчиев откриваме освен в платната, само че и безусловно в имената на картините - " Само за ценители “, обилно поканени на " Романтична вечеря “ " На бялата маса “, с цел да споделяме моментите, които ни карат да се усещаме живи. Цялата галерия подчертава на убеждението какъв брой прелестен е света, подсеща ни да мечтаем и да опитвам в живота с обич.

Заповядайте на откриването на изложбата на 10.05.2019 /петък/ от 18:00 ч. в изложбения салон на арт изложба Le Papillon, ул.Драгоман 12 за едно самобитно странствуване в света на чувствената приятност от живота, по този начин както може да го направи един същински Bon Vivant.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР