Експресен конкурс на общинската Топлофикация - София предизвика съмненията на

...
Експресен конкурс на общинската Топлофикация - София предизвика съмненията на
Коментари Харесай

Експресен конкурс на Топлофикация-София“ поражда съмнения, че е нагласен

Експресен конкурс на общинската " Топлофикация - София " провокира подозренията на съветници от опозицията в Столичния общински съвет. Той е за избор на балансираща група, в която да се включи един от най-големите производители на топлинна е електрическа сила.. За задачата се желаят предложения от координатори на такива група, срокът за това е едвам няколко дни – от 25 до 29 март. Два от тези дни са почивни, а би трябвало да се показват удостоверения за липса на отговорности от редица институции като Националната организация за приходите, общината, Националната електрическа компания.

За състезанието, който действително се прави с изпращане на писмо да евентуални участници, алармира Владислав Панев от " Демократична България ", който е и съпредседател на " Зелено придвижване ".

Във фейсбук страницата си той разгласява писмото от изпълнителния шеф на " Топлофикация " Александър Александров, с което се набират предложения за състезанието. От него излиза наяве, че претендентите би трябвало да имат позитивен финансов резултат за последните три години, както и доходи от продажба на ток за най-малко 200 млн. лв. през последната година.

Според Панев обезпечаването на нужните документи за присъединяване в процедурата може да стане доста мъчно за два дни в изискванията на изключително състояние. Освен в случай че претендентите нямат предварителна информация. " Отгоре на всичко на изискването за доходи от продажби на електричество за последната година евентуално дават отговор единствено три компании. Още няма данни за 2019 г, само че за предходната такива обороти имат единствено търговците на ЧЕЗ и " Енерго про ", както и " Гранд енерджи дистрибюшън ", свързвана с енергийния необут Христо Ковачки. Възможно е границата през предходната година да е мината и от още един търговец на Ковачки – " Юропеан трейд оф Енерджи ", счита Панев.

" Всичко това ме навежда на мисълта, че процедурата е направена за избран авансово победител. Поне за мен това е извънредно скандално ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР