Експредседателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов отговаря на

...
Експредседателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов отговаря на
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Стефан Янев тревожи БСП, няма да съм мост помежду им, но ще работя за БСП

Експредседателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов дава отговор на въпроси на Илиана Беновска на конференция от 23-ти март 2022 година, в която взе участие и новоизбраният ръководител на Горско стопанство на БСП-София Иван Таков, излъчена непосредствено в   пита-Радио К2, във  и по Радио К2 на 93.9MHz.

Илиана Беновска: Г-н Паргов. Казахте, че столът на ръководителя на БСП-София е „ парещ “! „ Изгори “ ли Ви Корнелия Нинова на този стол, като Ви наказа да не можете да заемате управителни длъжности и да се кандидатирате? Обаче, Вие, въпреки всичко, надделяхте в СОС и успяхте да изберете своя заместител, който искахте Иван Таков. И какво следва оттук насетне в персонален проект за Вас и за Българска социалистическа партия?

Калоян Паргов: В персонален проект за мен и за Българска социалистическа партия?! Личното с обществото и публичното с персоналното мъчно можем да го съвместим!

Илиана Беновска: Говоря партийно, не прочувствено!

Калоян Паргов: Първо столът е „ парещ “, тъй като е насаден с доста отговорности! Това е София, не е някой различен град, без да недооценявам, което и да е обитаемо място. В София са събрани всички институции. В София се случват всички събития. В София падат и се качват държавни управления и ръководства. И е обикновено ръководителят на Градския съвет да бъде на пулса на тези събития, като рекламация Българска социалистическа партия да бъде партия с тежест в обществото. Така че, от тази позиция, „ горещината “ на стола няма нищо общо, с който и да е ръководител на Националния съвет! Аз постоянно съм казвал, че тези връзки – сред Градски съвет и Национален съвет, сред „ Позитано “ и „ Леге “, сред Централен комитет и Градска канализация – от времето на Живков – постоянно ги е имало.

Оттук нататък в персонален проект доста неща могат да предстоят! Имате поради професионален персонален проект?

Илиана Беновска: Партиен!

Калоян Паргов: В професионален-партиен персонален проект, както споделих, аз няма по какъв начин да престана да работя за Българска социалистическа партия, тъй като за Българска социалистическа партия можеш да работиш на всяка позиция и да носиш отговорност, надлежно. Не единствено, дали, си началник, заместител или някакъв обществен пост! Казал съм, че ще ви покажа, ще разглася това като му пристигна времето! Не по „ царски “ Ви отговарям- просто, в случай че го кажа в този момент, ще има доста вести. Да Ви оставим да напишете най-малко една част от тях.

Но, имам една друга вест. Мислех най-после да я оповестя, г-жо Беновска. Новината е, че: ръководителят на Градския съвет на ръководи институция и поради отговорностите би трябвало да има принадлежности за правене на политика, с цел да си стои на мястото. Това значи, че би трябвало да има още един детайл. Като скиптъра и жезъла. Сравнение върша. И той е обвързван с локалната политика, локалната власт в Столична община. Поради това, че към този момент имаме определен ръководител, за което доста се веселя, както към този момент всички разбрахте, към това да има опция да прави политика и да бъде свободен в своите дейности ще прибавим и нещо друго, което ще разглася като решение. Аз съм ръководител на групата съветници. Подавам оставка като ръководител на групата съветници в СОС. Довечера в 18 часа е свикано съвещание онлайн тук в тази зала, с цел да се създаде избор на нов ръководител на групата съветници в СОС. Сами може да прецените каква е моята воля и моето предложение тази вечер пред групата.

Илиана Беновска: Иван Таков ли е?

Калоян Паргов: Мисля, че бях категоричен в това, което споделих!

Илиана Беновска: Искам да Ви задам и един уточняващ въпрос. Излезе в общественото пространство, че Вие може да станете мост, вероятно, към новата партия на ген. Стефан Янев и Българска социалистическа партия! Това правилно ли е? Това ли е оня пост, който след две седмици ще забележим?

Калоян Паргов: Може ли да стартира с едно историческо съпоставяне? Някои наши политици мислеха, че могат да бъдат мост сред Съединени американски щати и Русия в недалечното минало, през последните 30 години. Очевидно, както е споделил някои – няма по какъв начин да играеш ролята на мост, откакто нямаш потенциал да го направиш. Не приказвам като благоприятни условия, приказвам чисто като позициониране сега. А и не трябва! Стефан Янев самичък ще покаже какво желае да прави, с кого желае да го прави и дали може да го направи. Това тревожи Българска социалистическа партия! И оттук насетне ще се занимавам да сигнализирам за паники, както и да давам решения! А, който желае да ги одобри и да ги чуе е добре пристигнал! Но, те ще бъдат насочени само и единствено към Българска социалистическа партия и най-много страната! Към държавността и Българска социалистическа партия в нея в частност, тъй като Българска социалистическа партия не е страната доста от дълго време!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР