Експозицията Времена и хора-живите традиции в България с нова изложба,

...
Експозицията Времена и хора-живите традиции в България с нова изложба,
Коментари Харесай

Радев доволен, че сме богата нация

Експозицията " Времена и хора-живите обичаи в България " с нова галерия, ремонтирани зали и един от най-старите асансьори в Европа впечатли президента Румен Радев , който откри експозицията в Етнографския музей в София.

Експозицията съумява да показа и разликите, регистрира президентът и изясни, че ние сме богати на разлики. Ние сме богата нация , богата на многообразие на културни мостри, съобщи още Румен Радев. Ние можем да бъдем образец , съгласно него. Нация, която не почита своята просвета, история и обичаи няма бъдеще, безапелационен е българският президент.

Това е разказът за живота и формите на другарство в селото и града през последните 200 години . Експозицията показва биографиите на предметите и хората, които са ги произвеждали, имали и употребявали. Историите приближават музейния експонат до съвременността и предлага на посетителя да огледа света през очите на разказващия.

С гайди и аплаузи бе посрещнат президента в Етнографския музей. Той дойде придружаван от брачната половинка си Десислава. Директорът на музея Петко Христов уточни, че изложбата е фантазия нацяло потомство етнографи . В експозицията е показано българското културно завещание, по думите му. Ние в действителност се гордеем с това, посочи Христов.

Президентът Румен Радев уточни, че зад мащабите на тази експозиция стои висок професионализъм, обич и безрезервност , както и доста труд. Той е удовлетворен, че експозицията е реалност. Тази експозиция е впечатляваща като благосъстояние, акцентира Радев. Тя съумява да сложи в центъра индивида, удовлетворен е президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР