Експозицията включва пластики, картини и арт инсталации и ще очаква

...
Експозицията включва пластики, картини и арт инсталации и ще очаква
Коментари Харесай

Закриват фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест с впечатляваща изложба на творци от четири държави

Експозицията включва пластики, картини и арт съоръжения и ще чака първите си гости на 13 октомври от 18:30 в Прим Арт Център на ул. " Княз Батенберг " 12

Ars longa, vita brevis est.

Животът е къс, изкуството – постоянно.

Хипократ

На 13 октомври от 18:30 часа ще бъде намерено финалното събитие от фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест. За втора поредна година, това е огромна, представителна галерия на знакови създатели. Този път, те са девет и са освен от България, само че от общо четири страни. Те ще покажат свои картини, арт съоръжения, пластики в най-новото културно пространство на град Бургас - Прим Арт Център. Това е остаряла аристократична постройка на над век. Намира се против уредника и спонсор на Порт Прим Арт Фест - Гранд Хотел и СПА Приморец, на адрес ул. " Княз Александър Батенберг " 12. Изложбата е първото културно събитие, което ще се организира в тогавашния родилен дом и ресторант. На нея ще участват персонално и всички създатели, показани на експозицията. Те са:

Венелин Шурелов е сценограф с многочислени участия в независими и общи изложения, фестивали, интерактивни съоръжения, видео и арт доктрина, цифрови планове. Има докторска степен по изкуствознание и изобразителни изкуства и е учител в НХА. Пресечната точка сред индивида и технологиите е мощно застъпена в авторските му планове измежду които попадат кибер лекция, механично кинетично устройство, интерактивни съоръжения и други. Носител на " Икар " през 2013г. за сценография на " Хамлет " на Явор Гърдев.

Атанас Атанасов приключва живопис в курса на проф. Светлин Русев в НХА. Работи в региона и на рисунката, стенописа и илюстрацията. Негово дело са редица  впечатляващи композиции, част от разнообразни църкви у нас. Любопитен факт е, че той проектира и създава иконите за иконостаса на параклис " Св. Георги “ в Морската градина на гр. Бургас (съвместно със Станимир Желев). Автор на завладяващи изложения като " Карти Таро по стихове на Едгар Алан По ". Работи и за издателства " Lo Scarabeo ", " Кибеа " и “Simply Read Books “. По поръчка на Министерството на културата на Македония, осъществя огромна поръчка, включваща портрет на съветския император Николай II, портрети на турските султани Абдул Азис и Абдул Меджид и  композицията  " Кървавия шпалир на Голи Оток “, предопределени за Историческия музей на Скопие. Доктор по изкуствознание и изобразително изкуство в Националната художествена академия.

Красимир Карабаджаков приключва Национална художествена академия със компетентност " живопис " при проф. Петър Михайлов през 1988г. Същата година печели Награда в същото направление от състезанието " Южна пролет ", Хасково. Носител на приз за изобразително изкуство " Сирак Скитник " (1995 г.) Член-основател на артгрупа ДИСКО`95. Текущ учител по живопис във Великотърновски университет " Св. Св. Кирил и Методий ", факултет " Изобразително изкуство ". Живее и твори в родния си Сливен.

Алла Георгиева е родена през 1957 година в гр. Харков, Украйна. В България живее от 1981 година Занимава се с книжна илюстрация, дизайн, приложна графика, живопис, подигравка. В средата на 90-те стартира да се занимава разширено с съвременно изкуство - съоръжения, пърформанси, фотографии, обекти, рисунки бродирани с конец и коса и други. Една от основателките на сдружението на дамите художнички " 8-ми март " (1997 г.). Често влага в творбите си персонални позиции и опит, наред със личния си облик. Проектите и са смели и разнообразни и в тях своето място намират както шевиците, килимите и тютюна, по този начин и женското тяло.

Иван Тотев е роден в Пловдив, където и през днешния ден живее и работи. Завършва ВТУ при проф. Ненко Маров. Член е на Съюза на българските художници от 2004 година Има независими изложения и многочислени участия в общи изложби. Изявява се и като куратор на разнообразни планове. Негово дело са и монументалните планове - монумент на Васил Левски в с. Труд (2015 г.), както и редица паметни плочи. Трикратен притежател на награди от годишната галерия на Дружеството на Пловдивските художници.

Саша Панчич е роден в Мостар (Югославия, през днешния ден Босна и Херцеговина) през 1965 година Завършва факултета по изящни изкуства в Белград, Сърбия. три години по-късно получава и магистърска степен по изобразяване. Творец на свободна процедура от 1988 година Член на Съюза на сръбските художници от 1992 година, като сред 2007 и 2010 управлява сдружението. Има над 20 независими изложения в Хърватска, Сърбия, Черна Гора и България. Част е от многочислени общи изложения във Франция, Полша, Тайланд, Гърция, Финландия, Македония, Австрия, Сърбия, Гърция, България. Негови произведения са част от сбирките на разнообразни музеи и паркови пространства.

Зоран Мише е роден в Охрид през 1984 година Завършва Националната художествена академия в София - бакалавър в класа на доцент Димо Колибаров и магистър в класа на доцент Йохан Йотов. Живее и работи в България. Член на СБХ в направление графика и илюстрация. Създател и част от графично студио PRINT NEST. Участва в голям брой изложения в Австрия, Турция, Италия, Швеция, Китай, Испания, Румъния, Македония, България, Русия, Съединени американски щати, Чехия, Япония, Тайланд. Носител на над 10 разнообразни награди, измежду които Награда за млад създател на Национална графична галерия " Георги Герасимов " (2017 г.). Второ място на Националния конкурс за типичен графични техники, София (2017 г.) и Награда на името на Тодор Атанасов от Национална галерия " Приятели на морето " от 2018 година

Публиката на Порт Прим Арт Фест ще има опция да види произведения и на креативния шеф и идеолог на фестивала на изкуствата – художника Стефан Божков, както и на керамика Коста Данев, който от години живее и твори в Съединени американски щати.

Порт Прим Арт Фест е с уредник и спонсор Гранд Хотел и СПА Приморец със съдействието на община Бургас. Представителна галерия с присъединяване на девет разнообразни, скъпи създатели ще постави самобитен край на второто издание на фестивала на изкуствата. След формалното и разкриване на 13 октомври от 18:30 часа, тя ще остане в Прим Арт Център на ул. " Княз Батенберг " 12 до 28 октомври и ще чака своите гости. Входът за експозицията е свободен. Тя е изключителна опция да се запознаете с творчеството на модерни създатели от четири страни, на едно място: в една остаряла, аристократична бургаска къща. Не я пропускайте! РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар



Коментарът се запаметява. Моля, изчакайте... Ако сте регистриран консуматор влезте с вашите e-mail и ключова дума. Това ще Ви улесни при публикуването на коментар .

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя коментар:
код: Забележка: Публикуването на мнения не е анонимно . Всеки публикуващ коментар автоматизирано се съгласява с Общите условия за писане на мнения.

Условия за издание на коменатри:

Коментарите подлежат на администраторски надзор. Нецензурни, расистки изявления и обидни отзиви, както и рекламни послания могат да бъдат изтривани. Всякаква пропаганда и реклама на каквито и да било артикули, услуги, марки или компании е изцяло неразрешена. При доказване на лъжовен или подвеждащ коментар, същият ще бъде изтриван. При чести нарушавания от страна на един консуматор, достъпът му до уеб страницата ще бъде стеснен.Коментарите към публикациите са за разискване на тематиката, разисквана в публикацията. Всякакви мнения, които не са по тематиката, могат и най-вероятно ще бъдат изтрити. Обръщения към уеб страницата и поддържащите го в мненията не се позволяват. За задачата, апелирам, използвайте опциите за контакт с нас, посочени на страницата " За контакти ".



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар!Още вести от Любопитни вести: Гери-Никол куфее, феновете й изненадани21:29 / 02.10.2018 Мъжете стават прислужници във " ВИП Брадър " 14:56 / 02.10.2018 Мира Добрева разкри " срамна " загадка от предишното си12:40 / 02.10.2018 Нора Недкова: Чукнаха ме и избягаха!11:51 / 02.10.2018 Диона напусна " ВИП Брадър ", Кулагин с диагноза08:51 / 02.10.2018 Страхотна вест за Деси Банова и Плевнелиев, роди се дребният Йоа...16:06 / 01.10.2018
ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от през днешния ден [10] Новини от през вчерашния ден [39] « Октомври 2018 година » пон вто сря чтв пет съб нед12345678910111213141516171819202122232425262728293031 Виж още: Сирени огласиха Бургас, разтълкувахте ли какво се казв
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР