Експозицията Изживей науката отвори врати в столицата. Както подсказва името

...
Експозицията Изживей науката отвори врати в столицата. Както подсказва името
Коментари Харесай

Изживей науката гостува в София

Експозицията " Изживей науката " отвори порти в столицата. Както подсказва името на изложбата, нейният формат разрешава на хора от всички възрасти да се потопят във фантастичния свят на физиката, геологията, биологията, астрономията и други Това се случва с помощта на над 25 атракциона, даващи опция на ценители да преживеят онлайн едни от най-великите научни открития на нашето време.

Тепърва започваща своя тур из Европа, " Изживей науката " провокира сериозен интерес измежду дребни и огромни, а още с първата си поява в Рим, Италия, изложбата записва рекордните 190 хиляди продадени билета. В България експозицията ще остане до 30 септември и може да се види в The Mall на Цариградско шосе, равнище -2.

Разработена в съдействие с екип от учени, изложбата съчетава научно знание и свежи провокации. Така посетителите освен се забавляват с атрактивните интерактивни машини, само че и се срещат с теорията на точните науки и феномени като слънчевата сила и естествените катаклизми по елементарен и наличен метод. Организаторите от Coco Agency считат, че експозицията е подобаваща за деца и възпитаници, за които игровият модел прави просветителния развой изключително ефикасен.

Изложбата ще бъде посрещната с не по-малко любознание от порасналите членове на фамилията, защото интелигентно поднесените теоретични модели и описателни панели дават обещание ползотворни развлекателни мигове с интерактивните машини на хора от безусловно всички възрасти.

Разположена на близо 1000 квадратни метра повърхност, " Изживей науката " води на вълнуващо странствуване в света на естествените явления. Изложбата демонстрира на посетителите какъв брой бързо реагират нашите мозъци, срещат с това по какъв начин може да се накара музикален инструмент да зазвучи без струни, по какъв начин се взаимодейства с електрическа светлина единствено с придвижвания на ръцете и по какъв начин сами можем да създадем електричество. По-смелите ще имат шанса да провокират равновесието си, да изпитат своята памет, да преживеят симулация на земетресение, да бъдат за малко невидими като в приказките и още доста други...
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР