Експозицията е наречена "Музей на мъчениците". Представени са 20 снимки,

...
Експозицията е наречена "Музей на мъчениците". Представени са 20 снимки,
Коментари Харесай

Атентатори влязоха в ”Музей на мъчениците” в Берлин

Експозицията е наречена "Музей на мъчениците ". Представени са 20 фотоси, измежду които такива на исторически фигури като древногръцкия мъдрец Сократ и бранителя на гражданските права в Съединени американски щати Мартин Лутър Кинг.

В изложбата са включени и фотоси на мъченици, починали за концепциите, в които имат вяра, съпроводени от техни къси биографии.
Авторите на експозицията споделят, че всички посочени в експозицията лица са били избрани като мъченици от дадена страна, вяра или организация, а не и от самите създатели, замислили изложбата.

Снимки на двамата атентатори, забъркани в едни от най-кървавите набези на 21 век, също попадат в изложбата. Първият от тях е египтянинът Мохамед Ата, един от главните виновни лица за атентатите от 11 септември 2001 година в Съединени американски щати.

Другият е френският жител Исмаел Омар Мостефаи, един от тримата атентатори от концертната зала Батаклан, умъртвили през ноември 2015 година близо 90 души.

До фотографията на Мостефаи е подложен и билет за достъп до концертната зала Батаклан.

Сред експонатите е и фотография на млада дагестанска атентаторка камикадзе, извършителка на атентата в метрото в Москва през 2010 година

Изложбата е дело на датски креативен колектив, нарекъл се "Другото око на тигъра ". Тя може да се прегледана в креативния комплекс Кунскартие Бетаниен, където всекидневно се излага различно изкуство. Изложбата бе открита предходната седмица и би трябвало да продължи до 6 декември.

Тя незабавно породи гневни реакции в обществените медии, а посолството на Франция в Берлин изрази дълбокото си учудване от това, че в нея има комплициране сред мъченичеството и тероризма.

Авторите на експозицията споделят, че се дистанцират от всяка форма на принуждение и тероризъм. Кметството на Берлин също публично се разграничи от тази галерия и сподели, че нито я поддържа, нито я финансира.

Депутатката от Берлин Беатрикс декор Сторх, представителка на партията Алтернатива за Германия, разгласи в Туитър, че е подала тъжба за "възхвала на убийството " по отношение на изложбата.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР