Експозицията част от Порт Прим Арт Фест ще бъде официално

...
Експозицията част от Порт Прим Арт Фест ще бъде официално
Коментари Харесай

Ани Петрова показва в Бургас колекция фотоси на български артисти, поети, писатели и художници

Експозицията част от Порт Прим Арт Фест ще бъде публично открита на 10 октомври в Експо център " Флора "

В 18:00 часа на 10 октомври в Експо център " Флора " ще бъде открита фотоизложба, събрала на едно място именити български създатели. Черно-белите фотоси, запечатали обичани родни актьори, поети, писатели, музиканти и художници са дело на Ани Петрова. С тях я среща креативният ѝ път - 20 години е фоторепортер в " Новинар ". За този интервал, тя събира голям списък фрагменти на огромните арт дейци на България, които намират своя път към хората под формата на галерия. Тя ще бъде показана за първи път точно на Порт Прим Арт Фест – фестивалът на изкуствата на Бургас с основател и уредник Гранд Хотел и СПА Приморец.

Експозицията е продължение на предишна галерия на Ани Петрова - " Художникът в кадър “. Ексклузивно за Порт Прим Арт Фест, тя надгражда тази експозиция и прибавя към нея скъпи архивни фрагменти, които публиката сигурно ще оцени. Премиерно ще бъдат показани определени 37 фотоса, събрали родния арт хайлайф. От тях, надничат имена като патрона на Порт Прим Арт Фест за 2018г. постоянно усмихнатата актриса Татяна Лолова, известни и обичани бургазлии като Георги Калоянчев, Христо Фотев, Георги Баев и доста други любимци, оставили следите си в българската културна история. След формалното си разкриване, изложбата на Ани Петрова ще чака своите гости всеки ден до 13 октомври (събота) в това число.

За Ани Петрова всичко стартира с рисуването. Като дребна, изобразява себе си на белия лист. Още тогава, обича да работи с облици. След като приключва гимназия, среща своя другарка приключила снимка. Въпреки, че до тогава не е хващала фотоапарат, Ани взема решение, че това е и нейното предопределение. Започва работа като фотограф на свободна процедура. Снима за разнообразни организации в Плевен и София. Освен за " Новинар ", работи като фоторепортер и за вестник " Поглед ". Днес, е част от екипа на БНР (където  също снима и по този начин дава лица на гласовете на Националното радио – само че това е една друга история). Смята, че не си пазим историята - и има известни персони от близкото минало, за които фотографски списък безусловно липсва. Зад гърба си има многочислени участия в общи изложения - и значително независими такива. През 2011г. Ани е отличена с премията за фотожурналистика " Черноризец Храбър ". Част е от управителния съвет на Асоциацията на професионалните фотографи (АПФ). Смята, че хората и организациите, които поддържат изкуството са значими и скъпи. В този смисъл, не пести суперлативи за уредника на Порт Прим Арт Фест 2018.

Обича да снима лица, страсти, хората на изкуството. Не снима сватби, тъй като не знае дали " заварката " ще се получи. Докато работи, приказва с хората. Предразполага ги и съкратява дистанцията, отпуска ги. Като кореспондент и се е случвало да има единствено пет минути, за да  улови съвършен кадър. Казва, че доста елементарно се работи с артисти - тъй като знаят по какъв начин да театралничат и да се държат пред обектива. " Днес попаднах на едни фотоси, които доста си обичам - на Наум Шопов от " Театър зад канала ". Той е такава галактика, че считам, че ще е неприятно, в случай че не му направиш хубави фрагменти. По мотив изявление на Мартин Карбовски, имах опцията да фотографирам и Петър Слабаков през 2005г в къщата му в село Бериево. Това са срещи, които доста зареждат " - споделя Ани. С огромно наслаждение снима и концерти. Сред обичаните и подиуми за изява е джаз фестивалът в Банско, който снима през последните 6 години. " Чудесно е, когато има концертни и събития, на които можеш да снимаш от самото начало, а освен през първите 10 минути. Това дава опция да уловиш страхотни фрагменти и страсти “ – споделя тя.

Очаква с фотографско неспокойствие и Лени Кравиц. Има си мнение и позиция за всичко и я споделя непосредствено и ясно. Не прави взаимни отстъпки със себе си, а е човек, който има ясна визия кой е и какво желае. Разговаря - и се смее - със същата лекост, с която натиска спусъка на фотоапарата, с цел да запечата следващия скъп кадър. Хората на изкуството не позволяват елементарно външни субекти в своя свят - само че за Ани, вършат изключение. Може би, тъй като тя е една от тях. Вижте през нейния обектив - цяла плеяда български създатели, впечатани в паметта на историята на изкуството у нас – на 10 октомври от 18 часа в Експо център " Флора “, Бургас.

Премиерната фотоизложба е част от селекцията скъпи събития, което Порт Прим Арт Фест ще предложи на бургазлии и гостите на града в дните от 8 до 13 октомври. Художественият шеф на фестивала художникът Стефан Божков е присъединил в програмата на Порт Прим Арт Фест и театрална режисура, музикален театър, картинни изложения, литературни четения и представяния, кино прожекции, винена дегустация. Инициатор, уредник и спонсор на фестивала на изкуствата е Гранд Хотел и СПА Приморец, с общителното подпомагане на община Бургас.

Изложбата снимки на Ани Петрова, съответствува с друго събитие от календара на Порт Прим Арт Фест. На същото място – Експо център " Флора “, в същите ден и час – 10 октомври от 18:15 часа, публиката ще може да види и прожекция на селекция късометражни ленти от целия свят с куратор Георги Кръстев. РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ

Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар



Коментарът се запаметява. Моля, изчакайте... Ако сте регистриран консуматор влезте с вашите e-mail и ключова дума. Това ще Ви улесни при публикуването на коментар .

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя коментар:
код: Забележка: Публикуването на мнения не е анонимно . Всеки публикуващ коментар автоматизирано се съгласява с Общите условия за писане на мнения.

Условия за издание на коменатри:

Коментарите подлежат на администраторски надзор. Нецензурни, расистки изявления и обидни отзиви, както и рекламни послания могат да бъдат изтривани. Всякаква пропаганда и реклама на каквито и да било артикули, услуги, марки или компании е изцяло неразрешена. При доказване на лъжовен или подвеждащ коментар, същият ще бъде изтриван. При чести нарушавания от страна на един консуматор, достъпът му до уеб страницата ще бъде стеснен.Коментарите към публикациите са за разискване на тематиката, разисквана в публикацията. Всякакви мнения, които не са по тематиката, могат и най-вероятно ще бъдат изтрити. Обръщения към уеб страницата и поддържащите го в мненията не се позволяват. За задачата, апелирам, използвайте опциите за контакт с нас, посочени на страницата " За контакти ".



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар!Още вести от Любопитни вести: Наталия Кобилкина очаква първото си дете11:30 / 20.09.2018 Нора прецака " ВИП Брадър ", взима ужасно доста пари10:38 / 20.09.2018 Огромна паяжина покри гръцки остров09:05 / 20.09.2018 Ваня Костова - новата жертва на Кулагин13:39 / 19.09.2018 Мария Игнатова сподели пръстена12:56 / 19.09.2018 Дъщерята на Цветана Манева: Ще раздерат мама от обиди поради клип...11:58 / 19.09.2018
ИЗПРАТИ НОВИНА Новини от през днешния ден [33] Новини от през вчерашния ден [44] « Септември 2018 година » пон вто сря чтв пет съб нед123456789101112131415161718192021222324252627282930 Виж още: Инцидент в бургаска компания, има потърпевши!10:41 / 19.09.2018 Ексклузивно: Две компании се млатиха в бургаска чалготека
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР