Експозиция от 130 картини на 20 русенски художници, разказваща за

...
Експозиция от 130 картини на 20 русенски художници, разказваща за
Коментари Харесай

130 картини на 20 русенски художници разказват за емоциите на прага между два сезона

Експозиция от 130 картини на 20 русенски художници, разказваща за тънката граница сред есента и зимата, бе подредена през вчерашния ден вечерта в изложбената зала на ул. „ Борисова “ 6.

По несравним метод са пресъздадени червени покриви, риболовен кейове, морски талази, вечерни романси, както и моментът, когато към момента резливият вятър не е обрулил топлите есенни лиса.

Приветствия към създателите бяха отправени от името на регионалния шеф Анатоли Станев и кмета Пенчо Милков, като на събитието участва и заместник-кметът по стопанска система и интернационално съдействие Златомира Стефанова. „ Не спирайте да мечтаете и да творите, трансформирайки света в едно още по-красиво място! Сигурен съм, че вашата безрезервност и поредност ще способстват за запазването на оня характерен дух за русенци, обвързван с магията на изкуството “, се споделя в написаното от Станев. Той отбелязва и, че ще продължи да поддържа самодейностите на локалните художници. „ Силно имам вяра, че вашата галерия „ В очакване на зимата “ ще пожъне подобаващ триумф и ще донесе на русенци въодушевление и откровено предпочитание да посрещнат идващите зимни месеци. Желая Ви здраве, благоденствие, креативност и дано Вашият настойник Свети Пимен Зографски да закриля гения Ви и да Ви въодушевява да създавате произведения, които да пребъдат във времето! “, написа кметът Милков. От своя страна заместник-кметът Златомира Стефанова уточни, че Общината ще продължи да прави всичко по силите си, с цел да подкрепя активността на художниците и съобщи, че русенските художници съумяват да допрян с творбите си сърцата на хората.

В експозицията, която ще може да бъде прегледана до 17-и ноември, са показани редица пейзажи, натюрморти, а също и статуи. Творбите са въодушевени най-много от Русе и района. Основните способи, на които са заложили художниците, са маслените и акрилни бои, както и акварела. Този път обаче не липсват и графиките.

На събитието участва и ръководителят на  Дружеството на художниците в Русе Николай Колев, който на 1-и декември ще открие независима галерия. Специфичното в нея ще е, че тя ще включва много портрети на български възрожденци, а също и присъщи за стила му фигурални композиции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР