Експозициите на Регионален исторически музей – Бургас могат да бъдат

...
Експозициите на Регионален исторически музей – Бургас могат да бъдат
Коментари Харесай

Вече всеки може да разгледа историческия музей в Бургас от дома си

Експозициите на Регионален исторически музей – Бургас могат да бъдат обсъждани виртуално от всеки искащ. Началото е обещано със залите на Природонаучния музей, само че ще продължи и с още експозиции от другите музеи в града. Историците работят по плана със снимането на експозициите от няколко години. „ Посещението “ е изцяло гратис.
Actualno.com потърси детайлности за самодейността от Татяна Байкушева, връзки с обществеността на РИМ:
“Имаме готова информация, която може да бъде употребена в този миг. Периодично ще качваме във Facebook страницата на музея линкове към тези виртуални разходки , които ще демонстрират експозициите на всеки един от музеите “.
От дома си всеки ще може да преглежда експонатите в Природонаучен, Етнографски, Археологически и Исторически музеи. През идната седмица се планува към видео разходката да има и аудио гидове, които ще показват всеки един от музеите.
„ Най-интересните експонати ще бъдат показвани като снимков материал на хората, а те не са малко. Някои от тях са – неповторимият Мраморен лъв от римския град Деулуим, най-старата скулптура на Артемида в България, находки от крепостта Форос, от праисторическото населено място Могила Бургас от където има керамични съдове на седем хиляди години и още доста скъпи предмети “.
Към тях експертите причисляват същинска лодка еднодръвка, която е обвързвана с поминъка на хората от района, в зала „ Трезор “ ще бъдат показани съкровищата от Поморие, които са без аналог като хубост и стойност.
Периодично с развиването на плана ще бъдат показани на вниманието на публиката нови зали. Необходимо е техническо време файловете да бъдат осъществени и готови. Виртуалната обиколка с 360° заснимане дава цялостна картина и прекарване като наживо, прибавят експертите. Според тях по този метод залите на музея в никакъв случай няма да опустеят и всеки може да научи нещо ново от изкуството на живелите и творилите преди нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР