Експортна версия на най-новия изтребител пето поколение Су-57 ще бъде

...
Експортна версия на най-новия изтребител пето поколение Су-57 ще бъде
Коментари Харесай

Версията на Су-57 за износ ще бъде представена пред потенциалните купувачи през ноември

Експортна версия на най-новия изтребител пето потомство Су-57 ще бъде показана на авиошоу в Дубай, който ще се организира от 17 до 21 ноември в ОАЕ.

Това се оповестява в прессъобщение на “Рособоронекспорт”. „ Правим всичко допустимо да оправдаем вниманието на сътрудниците и да ги изненадаме с неповторимите разработки на съветските отбранителни предприятия “, съобщи Александър Михеев, общоприет шеф на компанията.

Според него евентуалните купувачи ще бъдат осведомени и с вертолетите Ми-28НЕ, Ми-171Ш, и със зенитните комплекси “Панцир-С1М”, като се вземат поради бойния опит от последните години. В Дубай ще се показа и новият радар “Сула” за наблюдаване на галактически обекти.

Су-57E, експортната версия на многоцелевия изтребител, беше показана на въздушното ревю MAKS-2019.

Със старта на доставките на този аероплан в чужбина американският монопол върху интернационалния оръжеен пазар в изтребителния сегмент от пето потомство ще бъде погубен. Сега други страни, които нямат личен аероплан от този клас, имат разполагаем единствено F-35.

Според редица американски специалисти страни като Мианмар, Алжир, Индия, Китай и Турция могат да станат първите купувачи на Су-57Е. Последната страна към този момент договаря по тази тематика на най-високо ниво.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР