Експортът на петрол от САЩ за Китай е още една

...
Експортът на петрол от САЩ за Китай е още една
Коментари Харесай

Заради търговската война, доставките на петрол от САЩ за Китай са спаднали рязко


Експортът на нефт от Съединени американски щати за Китай е още една от жертвите на комерсиалната война сред двете страни: през първото полугодие Китай е бил най-големият покупател на американски нефт, само че през третото тримесечие доставките са спаднали внезапно, написа The Wall Street Journal.
Използвайки данните за придвижването на танкерите и резултатите от анкетирането на търговците, изданието пресмята, че през август Китай не е внасял въобще нефт от Съединени американски щати, а през септември е купувал едвам 31 хиляди барела дневно.

Впрочем в пика тази година през юни Съединени американски щати са експортирали за Китай 510,4 хиляди барела нефт дневно, като приблизително за първото полугодие доставките са надхвърляли 350 хиляди барела дневно, сочат данните на Управлението за енергийна информация към Министерство на енергетиката на Съединени американски щати (ЕIA). Това значи, че американските производители на нефт са изправени пред нуждата да търсят нови купувачи.

Китай ще размени американските доставки на нефт с такива от Русия и Саудитска Арабия. Според оценка на компанията Kpler, отразяваща данните за придвижване на товарите, Саудитска Арабия е нараснала експорта на нефт за Китай с 258 хиляди барела дневно през август. Русия – съвсем с 200 хиляди барела дневно.

Компаниите от Съединени американски щати от своя страна тормозят производителите на други пазари. По данни на EIA през септември Съединени американски щати са експортирали съвсем 2,6 млн. барела нефт дневно при общо 500 хиляди барела дневно през декември 2015 година До 2015 година в Съединени американски щати към момента е в деяние възбраната за износ на петрол.
Американски нефт купуват Индия, Хонконг, Австралия и Дания. През предходната година даже Грузия е придобила нефт от Съединени американски щати, без значение от близостта на други производители като Азербайджан и Русия.

Тези промени понижават приходите на някои от корабособствениците, защото се понижава доходността от маршрутите.
Засега Пекин вкара вносни мита върху газа от Съединени американски щати, петролът не е обиден. Анализаторите обаче споделят, че ескалацията на комерсиалното напрежение сред двете страни е съществена причина за спада на китайския импорт на американските горива.

по непознатия щемпел
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР