Експонатите ще бъдат показани на премиерата на Дъвка за балончета

...
Експонатите ще бъдат показани на премиерата на Дъвка за балончета
Коментари Харесай

Тръба с фунийки, лексикон, уолкмен и още “съкровища” в изложба за детството на 80-те

Експонатите ще бъдат показани на премиерата на " Дъвка за балончета " на 5 декември
Тръба за фунийки, лексикон, уолкмен и още 20 емблематични “съкровища” от детството през 80-те ще бъдат показани в галерия на премиерата на новия български филм “Дъвка за балончета”. Мини експозицията се открива на 5 декември преди формалната премиера на лентата в пространството пред Cinema City в Paradise Center в София. Посетителите ще могат да видят още сбирки картинки от дъвки, салфетки, една от първите електронни игри, пионерска връзка, списания и книги, както и “библията” на децата от това време – Некерман. Всички предмети са достоверни и са предоставени от екипа и почитатели на лентата.
Мини изложбата е със свободен достъп и ще продължи две седмици. Във фейсбук страницата на “Дъвка за балончета” редом ще бъде основана виртуална версия, като всички искащи ще могат да дават фотоси на своите сбирки или непокътнати “съкровища” от детството.
Първите гости на изложбата “Дъвка за балончета – Детството на 80-те” ще бъдат близо 700-те посетители на формалната премиера на кино лентата на 5 декември. От 8 декември всички искащи ще могат да видят лентата на 55 кино екрана в 27 града в България. Специални прожекции и срещи с екипа ще има и в Пловдив и Бургас – надлежно на 11 и 18 декември.
“Дъвка за балончета” е филм, който ни връща към магията на първата обич и детството през 80-те години на предишния век. В основните функции са Теодора Духовникова и Иван Юруков, а лентата напомня най-хубавото от сантименталния род, останал на назад във времето в българското кино през последните десетилетия.
Освен любовна история, лентата споделя за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, сбирките картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива редом сред 1988 година и сегашното и наблюдава ориста на четири хлапета. Калин (35) е надарен рекламист, отегчен от живота. Биляна (35) е авантюристка, която не знае какво желае. Като деца двамата са част от щура тайфа, която всеки ден попада в друго премеждие. Съвсем по детски те си дават обещание да се оженят, само че събитията ги разделят. Двамата се срещат инцидентно 25 години по-късно. През петте дни, които имат дружно, те си спомнят детството, фантазиите и забравеното заричане.
Зад сюжета на “Дъвка за балончета”, който завоюва премията на “Златна роза” преди броени дни, стоят Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, основали и сюжетите на най-популярните български сериали. Режисьор е Станислав Тодоров – Роги, а зад камерата е Владимир Михайлов. В функциите на децата влизат Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов. Във кино лентата ще забележим и актьорите Малин Кръстев, Диана Димитрова, Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев.
Вижте някои от експонатите в изложбата в галерията ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР