Експлозията на двете ракети в близост до границата на Полша

...
Експлозията на двете ракети в близост до границата на Полша
Коментари Харесай

Донев: Войната на Русия срещу Украйна не е симулация на военна ситуация



„ Експлозията на двете ракети наоколо до границата на Полша с Украйна, при която починаха мирни жители, постанова незабавно преосмисляне на идващите ни дейности, с които да запазим мира “. Това сподели служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на днешното държавно съвещание. Той разгласи, че ще свика Съвета по сигурността към Министерския съвет.

„ В непрекъснат контакт сме със съдружниците от НАТО и сътрудниците от Европейския съюз. Следим деликатно хода на следствието. Сдържаният звук и изказвания, учредени на обстоятелства, са наложителни, тъй като става дума за война “, сподели още Донев.

„ Дрънченето на думи е ненужно “, уточни още той.

По думите му „ всички догатки, преди да са изяснени обстоятелствата и събитията към случая на полска територия, ще са нечиста сделка, която носи риск за ескалация на спора и неговото вероятно разширение “.

„ Да приказваме за войната като за видеоигра е рисково занимание. Войната на Русия против Украйна не е симулация на военна обстановка. Този боен спор убива почтени хора и унищожава бъдещето на Европа и света “, уточни още Донев.

По думите му „ обстановката, в която се намираме, не се изчерпва единствено с отговор на въпроса кой член от контракта на НАТО ще бъде задействан “.

Служебният министър председател разгласи свикването на Съвета по сигурността към Министерския съвет:

„ Ще свикам Съвета по сигурността към Министерския съвет незабавно откакто е явен резултатът от консултациите със съдружниците ни в НАТО. В този миг от основна значимост е единството на съдружниците и сътрудниците в НАТО и Европейски Съюз “.

По думите му „ напъните за възобновяване на мира и сигурността “ в района би трябвало да продължат по пътя на дипломацията.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР