Експлозията, която уби най-малко 78 души и рани хиляди в

...
Експлозията, която уби най-малко 78 души и рани хиляди в
Коментари Харесай

Експерти: Експлозията в Бейрут определено не е ядрена

Експлозията, която умъртви минимум 78 души и рани хиляди в Бейрут, несъмнено не е нуклеарна, безапелационни са специалисти.
Хиляди са ранените при мощния гърмеж в Бейрут, лечебните заведения са претъпкани Най-малко 78 души са починалите
Минути откакто онлайн се появиха видеоклипове на момента на гърмежа, консуматори показаха терзанията си, че става въпрос за нуклеарен гърмеж.

Seven different angles of the massive explosion in Beirut, Lebanon from this morning.

My goodness...pic.twitter.com/4no1brIYoD
— Rex Chapman (@RexChapman) August 4, 2020
На фрагментите ясно се вижда първо пожар с по-малки детонации в основата му, последван от по-сериозен гърмеж, който за секунди образува облак гъба – знак на смъртоностната мощност на нуклеарните бомби. Твърденията са прикриване на нуклеарна повреда и гърмеж в ливанската столица бяха подхванати и от фенове на тайните теории онлайн.

Footage of the massive explosion at #Beirut port a short while ago. It's truly frightening. #Lebanon pic.twitter.com/OZ0hZ5SwlC
— Nader Itayim | ‌‌نادر ایتیّم (@ncitayim) August 4, 2020
Междувременно обаче локални публични лица обявиха изрично, че не става въпрос за нуклеарен гърмеж. Дори преди да стане ясно, че евентуално детонацията е породена от амониев нитрат, складиран на пристанището в Бейрут, нуклеарни специалисти отхвърлиха изказванията и то с помощта на десетките видеоклипове, записани от очевидци.

I study nuclear weapons. It is not. https://t.co/fzL8CwHe5J
— Vipin Narang (@NarangVipin) August 4, 2020
Випин Наранг, който учи нуклеарни оръжия в университета по технологии на Масачузетс написа в „ Туитър “, че това несъмнено не е нуклеарен гърмеж. Мартин Пфайфър, който е историк, специализирал в историята на нуклеарните оръжия, също отхвърли изказванията, че става въпрос за нуклеарна бомба.

Obviously not a nuke ffs.

The Wilson Cloud-like effect is result of blast wave compressing & rarifying air w/attendant effects on humidity.

A nuke, amongst other things:

-blinding white flash

-heat of a nuclear detonation FAR exceeds chemical & cloud rises more rapidly https://t.co/4XOZ7pxM9V
— Martin “Exceeding Design Limits” Pfeiffer (@NuclearAnthro) August 4, 2020
„ Това явно не е подобен гърмеж. Тук става въпрос за пожар, който задейства експлозиви или химикали “, написа той в „ Туитър “.

Пфайфър добавя, че на гърмежът в Бейрут му липсват две отличителни характерности на нуклеарните гърмежи – заслепяваща бяла светлина и така наречен термален пулс – ударна вълна от топлота, която би изпепелила всичко в радиус.

Той прецизира също, че „ Облакът на Уилсън “ или гъбата не е неповторима единствено за нуклеарните гърмежи – тя се получава при бързата компресия на мокър въздух.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР