Експлозията избухва в асансьора, в който се вози шефът на

...
Експлозията избухва в асансьора, в който се вози шефът на
Коментари Харесай

Бомба Разтърси Луксозна Сграда В Софийския Квартал Лозенец! Четирима Са На Парчета! Ликвидираха Могъщия Подземен Бос

Експлозията избухва в асансьора, в който се вози шефът на компания „ Интерпетролиум енд партнърс “ Стоил Славов и трима от охранителите му. За четвъртия нямало място в кабината и той потегля по стълбите. Това му избавя живота.

44-годишният Славов и гардовете му умират на място, още седем души са ранени, а десетки други са евакуирани от постройката. Взривното устройство е сложено върху покрива на асансьора и е с мощ към 600 грама тротилов еквивалент. Бомбата избухва, до момента в който асансьорът е сред първия и втория етаж. Активирана е отдалечено, напомня Дир.бг.

Босът на Интерпетролиум енд партнърс “ отивал в офиса си, който е на третия етаж. Един етаж под него кабинети имат Румен Николов - Пашата, Красимир Маринов - Маргина и Дмитрий Минев - Руснака.

Кой е Стоил Славов-Телето?

Стоил Славов е приключил пазарджишкото милиционерско учебно заведение. Баща му Георги Славов бил водач в Централен комитет на Българска комунистическа партия и синът му стартира работа в Управление безопасност и охрана (Пето управление н, като карал пилотната кола на ескорта на Тодор Живков. По-късно минава във втори отдел на Управление безопасност и охрана (Пето управление н и служи на бариерата на резиденция Бояна.

За разлика от другите босове на СИК, Славов избира да стои в сянка, като се занимава с търговията с петролни артикули, донесли внушителни облаги на групировката. Официално той е акционер в 18 компании, най-известните от които " Интерпетролиум енд партнърс ", " Интергруп енд партнърс ", " Империал груп ", Корабна организация " Интершип ", " Карго надзор консултантс ", " Унитурс ".

В " Интергруп енд партнърс " Стоил Славов е съучастник с Младен Михалев-Маджо, Румен Николов-Пашата, Красимир Маринов-Маргина, Дмитрий Минев-Димата Руснака, Милчо Бонев-Бай Миле и Венцислав Стефанов. В " Интерпетролиум енд партнърс " съдружници са единствено Пашата, Маджо и Стефанов.

Версиите

Първата версия, която Министерство на вътрешните работи стартира след атентата е за „ вътрешен човек “ в групировката, който е подготвил покушението. Мотивите са, че надали външен човек може да се премине през огромната защита и да сложи бомбата, както и да знае графика на Стоил Славов и по кое време той ще дойде в постройката.

Втората версия е за междуособици вътре в СИК, чиято жертва става Славов.

Бизнесът с горива посредством " Интерпетролиум " е третата версия за атентата. Фирмата печели търгове за публични поръчки, зарежда огромна част от дребните бензиностанции. Бизнесът процъфтява.

Четвъртата диря в следствието води към най-хубавия другар на Телето - Филип Найденов - Фатик, който на 19 август 2003 година е разстрелян в сребристия си " Мерцедес S 600 " на кръстовището на булевардите " България " и " Гоце Делчев " в София.

Една от главните версии за поръчителите на убийството на Фатик е търговията със синтетични опиати. От Министерство на вътрешните работи настояват, че Славов е бил засечен няколко месеца след гибелта на Фатик да води диалози в столицата със сърби, които живеят трайно в Холандия и са забъркани в търговията с дрога покрай софийска автокъща.

За нито една от версиите обаче проверяващите не съумяват да намерят доказателства. Така година по-късно делото за атентата е спряно.

Пред вътрешната комисия в Народното събрание тогавашният началник на НСБОП ген. Румен Миланов предвижда, че това ликвидиране надали ще бъде разкрито, защото нямало доказателства за противозаконна активност на „ Интерпетролеум “. Пред комисията Миланов рапортува, че против Славов няма разработка, няма и предварителни инспекции. Неговото име протичало единствено при общи наблюдения на сикаджии.

Днес, 15 години по-късно, поръчители и причинителите на покушението против Стоил Славов остават незнайни, а делото надали в миналото ще бъде обновено.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР