Експлозия в една от най-големите военни академии в Русия. Взривът

...
Експлозия в една от най-големите военни академии в Русия. Взривът
Коментари Харесай

Експлозия във военна академия в Русия, има ранени

Експлозия в една от най-големите военни академии в Русия. Взривът е избухнал към 13:30 часа локално време във Военно-космическата академия " А. Ф. Можайски " в Санкт Петербург.

В резултат трима души са ранени, оповестява РИА " Новости ". Първоначално бе обявено за четирима потърпевши, само че по-късно броят им бе поправен.

" Стълбите от втория към първия етаж се сринаха и към 20 души се оказаха блокирани ", разкри източник на осведомителната организация.

Десетки кадети и преподаватели са били евакуирани директно след гърмежа. 

Според формалната информация от съветското Министерство на защитата детонацията е избухнала в административна постройка на академията. Все още не е ясно каква е повода за детонацията.

" Взривил се е непостоянен предмет. Трима души са потърпевши, оказана им е здравна помощ, животът им не е в заплаха. Разследващите органи работят на място. Обстоятелствата се обясняват ", гласи известието от военното министерство на Русия.

Военно-космическата академия в Санкт Петербург е едно от най-големите военни образователни заведения в страната, като образова главно официери за така наречен Въздушно-космически сили на Русия. Академията е основана още през 1712 година като първоначално действа като военно-инженерно учебно заведение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР