Експлозия разтърси днес село Айн Кана в Южен Ливан и

...
Експлозия разтърси днес село Айн Кана в Южен Ливан и
Коментари Харесай

Експлозията в Ливан е била в оръжеен склад на Хизбула

Експлозия раздруса през днешния ден село Айн Кана в Южен Ливан и в небето се издигнаха стълбове мрачен пушек от избухналия пожар, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Ранени са няколко души, предадоха силите за сигурност. АП заяви, че детонацията е раздрусала цитадела на групировката Хизбула, само че повода към този момент не е известна. Айн Кана е покрай пристанищния град Сидон. Представител на Хизбула удостовери, че е имало детонация, само че не даде повече детайлности, а членове на групировката направиха кордон към региона на гърмежа.

Местната телевизия "Ал Джадийд " заяви, че по първична информация детонацията е избухнала в къща, принадлежаща на Хизбула. Айн Кана е в региона Иклим ат Туфах, на към 50 километра южно от Бейрут. Селото е челен пост на шиитската партия Хизбула и нейната въоръжена милиция в Южен Ливан, съобщи ТАСС като цитира ливанския ефирен канал ОТВ.
Районът е отцепен от служители на реда и бойци.

Свидетел описа, че е бил покрай селото и е усетил по какъв начин земята се тресе, съобщи Ройтерс. Кадри, публикувани от "Ал Джадийд ", демонстрираха разрушени здания. Малко по-късно силите за сигурност оповестиха, че детонацията е избухнала в оръжеен склад на Хизбула и е породена от техническа неточност, съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР