Експлозия разтърси автогара в нюйоркския квартал Манхатън - най-голямата и

...
Експлозия разтърси автогара в нюйоркския квартал Манхатън - най-голямата и
Коментари Харесай

Взрив на автогара в Ню Йорк

Експлозия раздруса автогара в нюйоркския квартал Манхатън - най-голямата и най-натоварената в града. Има един ранен човек и той е арестуваният хипотетичен причинител, заяви полицията. На фрагменти се вижда по какъв начин мъжът се взривява. По-късно полицията популяризира негова фотография при задържането.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио назова детонацията опит за терористична офанзива.

Информациите първоначално бяха спорни. Си Ен Ен заяви на уеб страницата си, че гърмежът е станал в метрото. По последни данни гърмежът е избухнал в подлез на автогарата в Манхатън. Това става в пиков час сутринта и напълно естествено основава суматоха измежду пасажерите на автогарата, която незабавно е опразнена от полицията. Американските медии разказват навалица при напускането на автогарата. Свързахме се по телефона с нашата сънародничка Дима О`Кийф, която живее в Ню Йорк. Оказа се, че тя е пътувала с рейс и е пристигнала на същата гара малко след гърмежа. Нека да я чуем.
Дима О`Кийф, Ню Йорк: Идвайки към града видяхме, че някои хора слизат от рейсовете, с цел да изберат различен метод за напредване. Беше доста скоро след случилото се и нямаше доста полиция. Хората не знаеха и паниката не беше огромна. Обществото е наплашено от това, което става, и с право.
Има и още трима леко ранени.

Задържан за гърмежа е 27-годишен узбек на име Акайед Уллах, заяви шефът на нюйорската полиция Джеймс О` Нийл. Той е ранен при експлоадиране на самоделно взривно устройство, прикрепено към тялото му. За момента се счита, че арестуваният е работил самичък. Не е ясно дали гърмежът не е станал по нехайство.

Днешният случай става близо два месеца, откакто узбекски преселник умъртви 8 души с нает камион на алея в Манхатън.

Нападателят бил признал, че се е заклел във честност на групировката „ Ислямска страна “, заяви Агенция Франс Прес. Продължаваме да следим тематиката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР