Експлозия избухна в централната иранска провинция Исфахан, съобщи държавната информационна

...
Експлозия избухна в централната иранска провинция Исфахан, съобщи държавната информационна
Коментари Харесай

Взрив в иранска електроцентрала

Експлозия избухна в централната иранска провинция Исфахан, заяви държавната осведомителна организация ИРНА, като съобщи, че тя се е случила поради развалено съоръжение и не е предизвикала жертви.

" Износен трансформатор в топлоелектрическата централа в Исламабад в Исфахан избухна през днешния ден към 5:00 часа сутринта ", сподели ръководещият шеф на електрическата компания на Исфахан Саид Мохсени пред организацията.

Съоръжението е върнато към естествените условия на работа след към два часа и електрозахранването на Исфахан е било възобновено, добави той. Инцидентът е последният в поредност от пожари и детонации на военни и цивилен обекти в Иран през последните седмици.

Две детонации раздрусаха Техеран в края на юни, едната покрай боен обект, а другата в здравен център, като последната умъртви 19 души. Пожари и гърмежи също избухнаха в корабостроителница в Южен Иран предходната седмица, фабрика на юг от Техеран с двама починали и нуклеарният комплекс Натанз в централен Иран при започване на този месец.

Поредицата от пожари и детонации провокираха спекулации в Иран, че те могат да са резултат от бойкот от смъртния му зложелател Израел. Еврейската страна упреква Ислямската република, че се стреми да се снабди с нуклеарна бомба, до момента в който Техеран упорства, че нуклеарната й стратегия е напълно мирна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР