Експлозия е станала в биохимическия комплекс "Вектор" в руския град

...
Експлозия е станала в биохимическия комплекс "Вектор" в руския град
Коментари Харесай

Взрив в руска лаборатория, съхраняваща смъртоносни зарази

Експлозия е станала в биохимическия комплекс "Вектор " в съветския град Колцово. Лабораторията съхранява някои от най-опасните вируси на планетата, само че управляващите настояват, че риск за популацията няма, предава Daily Mail.

Вчера вечерта при ремонтни действия е станало приключване на газ, който по-късно се е взривил. При случая е потърпевш един човек, който е с втора степен изгаряния в болница. Конструкцията на зданието не е потърпевша.

Кметът на т.нар теоретичен град Колцово акцентира, че опасности за популацията няма макар рисковите произведения, съхранявани във „ Вектор”. От научния център потвърдиха това в малко известие на уеб страницата си.

"Вектор " е основан през 1974 година и е един от най-големите научно-производствени комплекси в областта на естествените науки. През 70-те и 80-те години той е в основата на руските разработки на биологични оръжия.

В "колекцията " му влизат култури от ебола, Марбург, антракс, чума и едра шарка, която е непокътната на единствено още едно място в света.

Следственият комитет на Руската федерация е почнал следствие на случая.

През 2004 година работничка от лаборатория на "Вектор " умряла от ебола, откакто инцидентно се набола на игла, съдържаща смъртоносния вирус.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР