Експлозия е била чута в близост до дипломатическото представителство на

...
Експлозия е била чута в близост до дипломатическото представителство на
Коментари Харесай

Експлозия е била чута близо до американското посолоство в Кабул

Експлозия е била чута наоколо до дипломатическото посланичество на Съединени американски щати в афганистанската столица Кабул, съобщи AFP.
Инцидентът е бил доказан от представител на Министерството на вътрешните работи на Афганистан, който добави, че все още управляващите не са в положение да показват спомагателни елементи за случилото се, добавя организация Фокус.
Припомняме, че на 21 август американският президент Доналд Тръмп направи първото си публично послание " към военнослужещите и американския народ " като висш главнокомандващ, в което показа новата тактика на администрацията си към Афганистан и страните от Южна Азия. В базата " Форт Майер " в Арлингтън президентът на Съединени американски щати се отметна от предизборното си заричане да завърши 16-годишната война в Афганистан, която по-рано той бе определил като " загуба на пари и време ". Той оправда решението си като съобщи, че " зад бюрото в Овалния кабинет нещата наподобяват по-различно ".
" Инстинктът ми споделяше да се изтеглим (от Афганистан)… Последиците от внезапното излизане обаче щяха да са по едно и също време предвидими и неприемливи. Прибързаното отдръпване ще сътвори вакуум, който терористите – в това число " Ислямска страна " и " Ал Кайда " – ще запълнят незабавно, тъкмо както стана преди 11 септември ", обоснова смяната в позицията си той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР