Експлозивното поскъпване на криптовалутата може да се обясни само с

...
Експлозивното поскъпване на криптовалутата може да се обясни само с
Коментари Харесай

Биткойнът - истинската причина за успеха

Експлозивното повишаване на криптовалутата може да се изясни единствено с откриването на необикновено обещаващ източник на благосъстояния. Или с надуването на балон.

Биткойнът към този момент коства над 10 000 $ (в петък, 1 декември, курсът на криптовалутата бе на ниво от към 10 500 $, откакто федералният регулаторен орган в Съединени американски щати позволи търговията с биткойн фючърси, а на 3 декември следобяд доближи исторически най-много от 11 800 $ - бел. ред.) 10 пъти повече, в сравнение с при започване на годината! Един подобен избухлив скок може да се изясни единствено с откриването на необикновено обещаващ източник на благосъстояния. Или с надуването на балон , от вида на балон а с луковиците на лалета през 16-и век, акциите на фирмите от Мисисипи през 18-и и безразсъдния възторг за всичко, обвързвано с интернет, в края на 20-и.

Първият претекст априори е изключен. Биткойнът, тази децентрализирана електронна валута, която циркулира в осведомителните мрежи, съществува от близо едно десетилетие. Никакъв огромен пробив тази година не би оправдал един подобен стремглав напредък на цената. Вторият претекст би трябвало да е правилният: биткойн ът е ужасяващ балон , който ще се спука някой ден като всички други.

Пет аргументи

Има все пак най-малко пет аргументи за това избухливо повишаване. Първата е привлекателността на новото. Не тази, която се появява при основаването на един артикул, а онази, която се развива след няколко години разпространяване и наподобява на самобитен първи падеж. Подобно закъснение към този момент е ставало факт с интернет стойностите през 90-те години на 20-и век или с акциите на железопътните компании през 19-и.
Втората причина е примамката на облагата. При изискване че на финансовите пазари облигациите не носят на процедура никаква възвръщаемост и акциите наподобяват към този момент много скъпи, доста вложители и спестители разумно изпитват предпочитание да вложат дребна част от своите пари в вложения, които ги карат да мечтаят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР