Експлозивът, използван при днешния "терористичен инцидент" в метрото на Лондон,

...
Експлозивът, използван при днешния "терористичен инцидент" в метрото на Лондон,
Коментари Харесай

Бомбата в лондонското метро не се е взривила изцяло

Експлозивът, употребен при днешния "терористичен случай " в метрото на Лондон, не се е взривил напълно, съобщи Ройтерс, като се базира на телевизия "Скай нюз ". Британската медия цитира неназовани източници.

"Нашата оценка е, че това бе гърмеж на самоделно взривно устройство ", сподели шефът на отдела за битка с тероризма Марк Роули, представен от Ройтерс. Той добави, че разследващата работа МИ-5 оказва помощ на лондонската полиция в следствието. Взривното устройство, употребявано при атентата, е имало часовников механизъм, съобщиот своя страна Би Би Си.

Полицията преглежда случая като терористичен случай.

Най-малко 22 души са били ранени при днешната детонация на станция "Парсънс Грийн " в Западен Лондон, оповестиха английските здравни управляващи.

Пострадалите при атентата получават здравна помощ в четири лечебни заведения. Осемнайсет от тях са били откарани в болница, а останалите четирима са отишли сами.

По-рано лондонското спешна помощ заяви, че никой от 18-те пациенти, които е хоспитализирала, не е с заплаха за живота.

Кметът на Лондон Садик Хан сподели, че полицейското наличие по улиците на английската столица ще бъде засилено през днешния ден и през идните дни.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР