Експлозиите във военни обекти в тила на Русия показват неефективността

...
Експлозиите във военни обекти в тила на Русия показват неефективността
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Руската ПВО е неефективна, показаха го украинските удари по Енгелс

Експлозиите във военни обекти в тила на Русия демонстрират неефективността на съветската система за противовъздушна защита и ускоряват рецензиите, че Кремъл не може да отбрани територията си. Това разяснява в дневния си разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Анализаторите дават като образец гърмежите във военновъздушната база в Енгелс на 29 декември, които са вторият случай през последните три дни.

Специалистите допускат, че повтарящите се бомбардировки на военно оборудване ще засилят рецензиите към Кремъл от страна на провоенно настроената общественост. Някои блогъри към този момент са почнали да слагат под подозрение достоверността на отчетите на съветското министерство на защитата. Освен това те прибягват до присмиване на дейностите на управляващите, се отбелязва в отчета.

Руското министерство на защитата (МО) отговори на продължаващите оценки на Запада, че съществено е изчерпало запасите си от високопрецизни оръжейни системи по време на масирания удар против Украйна, като съобщи, че в никакъв случай няма да изчерпи ракетите си " Калибър ".

Началникът на Главното ръководство на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов съобщи на 26 декември, че съветските сили разполагат с задоволително ракети, с цел да нанесат още два или три огромни удара.

В изявление за Би Би Си Буданов разяснява, че " обстановката на фронта е в застой " и че както съветските, по този начин и украинските войски не разполагат с запаси или благоприятни условия да продължат напред.

На 29 декември съветският министър на външните работи Сергей Лавров още веднъж съобщи, че Русия не желае да се ангажира с същински договаряния и да признае Украйна за самостоятелен участник в договарянията. В изявление за прочут съветски новинарски източник Лавров съобщи, че Русия няма да одобри оферти от украинския президент Володимир Зеленски кротичък проект и че Кремъл няма да беседва с никакви украински договарящи при условия, които включват евакуиране на съветските войски от окупирана Украйна, погашение на репарации от страна на Русия и присъединяване на Русия в интернационалните трибунали.

Той посочи още, че не може да дефинира дали в Киев е останал " съответен ", самостоятелен политик, с който Русия може да договаря.

Кремъл продължава да манипулира съветското законодателство, с цел да даде на страната все по-широки пълномощия, употребявайки неразбираеми формулировки, с цел да отстрани несъгласието и да заплашва украинските симпатизанти. На 29 декември съветският президент Владимир Путин подписа допълнение към съветския Наказателен кодекс, което разрешава на съветските управляващи да осъждат руснаци на пожизнен затвор за " подкрепяне на подривна активност " или за " прекосяване на образование за осъществяване на саботажна активност " и за " образуване на диверсионна общественост " и сред 5 и 10 години затвор за " присъединяване в такава общественост ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР