Експлозии отекнаха тази сутрин в украинската столица Киев. Между 8:00

...
Експлозии отекнаха тази сутрин в украинската столица Киев. Между 8:00
Коментари Харесай

Нови руски удари е имало тази сутрин в Киев

Експлозии отекнаха тази заран в украинската столица Киев. Между 8:00 и 8:20 ч. публицисти на Франс прес са чули минимум пет мощни гърмежа. Кметът на града Виталий Кличко заяви, че става дума за съветски удари по Киев. След тях квартали на града са останали без ток, а в някои зони няма и вода, добави Кличко, съобщи Франс прес.

Ударите бяха нанесени три дни след офанзива по съветския флот в Крим, която Москва приписва на Украйна и споделя, че е била осъществена благодарение на Лондон. След този удар, осъществен с дронове в Севастопол, Русия суспендира съглашението за експорт на зърно от украинските пристанища.

Киев беше към този момент подложен на съветски обстрел на 10 и на 17 октомври. Тогава офанзивите бяха осъществени с съветски дронове иранско произвеждане, отбелязва Франс прес. Тези удари засегнаха енергийната инфраструктура на столицата и доведоха до спиране на тока в последните дни.

Агенция Асошиейтед прес оповестява, че украински представители през днешния ден са съобщили за масиран съветски обстрел и по сериозно значима инфраструктура в Харков и други градове. По-рано през днешния ден ТАСС заяви, че на доста места в Украйна са отекнали сирени.

Сега украински представители предизвестяват, че вследствие на ударите по Харков и Запорожие през днешния ден може да има и прекъсване на електроподаването.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР