Експлозии избухнаха в резултат на пожар в оръжеен склад на

...
Експлозии избухнаха в резултат на пожар в оръжеен склад на
Коментари Харесай

Експлозии и ранени в оръжеен склад в Кипър

Експлозии избухнаха вследствие на пожар в оръжеен склад на окупирания от Кипър регион Кириния в северната част на острова. Няколко души са ранени, оповестява БГНЕС.

"Пожар избухна в оръжеен склад на територията на зона за военни обекти. Няколко детонации подред избухнаха в източната част на Кириния ", съобщи министърът на външните работи на непризнатата турска република в Северен Кипър, Кудрет Озерсай.

По неговите думи, вследствие на случая няколко души са ранени от части стъкло, няма починали. Според организацията пожарът в склада към момента не е сподавен. Като защитна мярка управляващите изтеглят хора, живеещи в региона на местопроизшествието. Военните и полицията работят за разрешаване на обстановката. Лидерът на турската общественост в Кипър Мустафа Акънджъ дойде в района.

Кипър е разграничен сред гръцката и турската общности от 1974 година През 1983 година на север от острова е провъзгласена турската република Северен Кипър, непризната от интернационалната общественост. Преговорите сред гръцката и турската общественост за обединяването на Кипър се водят посредством ходатайство на Организация на обединените нации. След неуспеха на кръга от договаряния през 2017 година страните водят съвещания за възобновяването им.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР