Експлоатирането на темата за ветото за Северна Македония е с

...
Експлоатирането на темата за ветото за Северна Македония е с
Коментари Харесай

Христо Иванов: Пропагандата по Северна Македония се опитва да легитимира кандидата за третия мандат

Експлоатирането на тематиката за ветото за Северна Македония е за да легитимират упоритостите на една политическа мощ да получи третия мандат за сформиране на бъдещо държавно управление, съобщи от парламентарната трибуна  съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов по време на чуването на външния министър Теодора Генчовска.

Той разгласи, че тематиката е употребена за агитация от ръководителя на “Има подобен народ ” Станислав Трифонов от момента, в който се провали изборът на Любомир Каримански за гуверньор на Българска народна банка.

“Да си напомним по кое време стартира тази агитация – с един статус на господин Трифонов, който беше обвързвана с неуспеха да бъде излъчен господин Каримански за гуверньор на Българска народна банка. Беше безусловно ясно от този статус, че обвиняванията в национално изменничество са по този начин да се каже в възмездие за това, че този кадрови приоритет не беше осъществен ”, съобщи Христо Иванов.

“Когато един ден се написа историята на тази къса коалиция, ще се види, че значимостта на заемането на този пост беше по-важно от всичко останало. Огромно време и социална сила бяха похабени за упоритостта един човек да заеме един пост. Не знам дали в историята на България различен път и в подобен миг такова знамение се е случвало. И в този момент това продължава ”, добави той.

Христо Иванов съобщи, че разискването на тематиката за Северна Македония и държанието на обособените членове на държавното управление е част от препозиционирането при вероятно връчване на мандати за сформиране на идващ кабинет.

“Втори път се вади тази тематика с извънредно и само пропагандна цел. И тази пропагандна цел е да се сътвори легитимност на възможен кандидат за трети мандат ”, добави той.

“Това, което се случва, е един противен разпад на ръководещата коалиция, в който ние се опитвахме и се опитваме да не участваме, и да не способстваме за цялата тази грозота. Темата за Северна Македония е прекомерно значима, с цел да става пленник в битката за краткосрочна власт в София ”, добави той.

Христо Иванов съобщи, че с държанието на политическите сили в Народното събрание се жертва концепцията, че България може да взе участие в диалога за разширението на Европейския съюз и изобщо за разширението на Европейски Съюз към Западните Балкани.

“Ние през днешния ден изпадаме в групова политическа безотговорност. Това е монументално закононарушение, политическо, не по Наказателния кодекс, само че това не го прави по-малко съдбовно. Срам! ”, съобщи съпредседателят на “Демократична България ” към парламентарното посланичество.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР