Експлоатацията на многофункционалния руски изтребител от поколение 4++ Су-35С показала

...
Експлоатацията на многофункционалния руски изтребител от поколение 4++ Су-35С показала
Коментари Харесай

Изтребителя Су-35 го излекуваха от „детските болести”

Експлоатацията на многофункционалния съветски изтребител от потомство 4++ Су-35С посочила в Сирия редица дребни дефекти, които в този момент оперативно се отстраняват. Това съобщил заместник-министърът на защитата Юрий Борисов по време на визитата си през вчерашния ден в Авиационния цех „ Ю.А.Гагарин ” в град Комсомолск на Амур. За първи път присъединяване в бойни дейности Су-35 взеха в Сирия, където съпровождаха бомбардировачи Су-24 и Су-34 за прикриване от евентуални въздушни закани. Според Юрий Борисов, първите месеци от употребата им посочили дефекти. Например, въздухозаборниците за моторите засмуквали камъчета и дребни отпадъци от пистата при политане. В някои случаи това може да докара до строшаване на лопатките от компресора на мотора. Проявили се проблеми с фанара (прозрачния похлупак над главата на летеца) и течнокристалните екрани в пилотската кабина, само че още по време на бойната употреба минусите са отстранени.

По принцип всяка нова техника страда от разнообразни „ детски болести”, по тази причина тяхното появяване на Су-35С не е изключително събитие.

Су-35С е тежък изтребител за завоюване на предимство във въздуха. Различава се от своя предшественик Су-27 с интензивен планер, съвременна информационно-управляваща система, с нови мотори АЛ-41Ф1С с плазмена система за запалване и управляем вектор на тягата.

Според оценка на специалисти, Су-35 подхожда на изтребител пето потомство по всички свои характерности с изключение на дребната електронна забележимост. През октомври 2016 година американското издание The National Interest уточни този аероплан като едно от „ най-опасните въоръжения на Русия”. Според създателя на обявата, свръхманевреният Су-35С е „ екстремално опасен” за всеки изтребител от НАТО като се изключи „ невидимия” F-22 Raptor (187 броя).

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР