Експертният съвет по устройство на територията при Община Варна е

...
Експертният съвет по устройство на територията при Община Варна е
Коментари Харесай

Одобриха техническия проект на Синя зона-Широк център във Варна

Експертният съвет по устройство на територията при Община Варна е одобрил техническия план на " Синя зона-Широк център " и е предложил да се утвърди и издаде заповед от кмета на града, научи Moreto.net.

Границите на зоната, предмет на планиране, са: ул. " Кракра ", " Беласица ", " Д-р Писклюлиев ", бул. " Владислав Варненчик ", " Дрин ", " Пирин ", " Битоля ", " Братя Бъкстон ", " Чаталджа ", " Ген. Колев ", " Царевец ", бул. " Осми крайморски полк ", " Кап. Рончевски ", " Васил Друмев ", бул. " Княз Борис I ".

В края на февруари тази година стана ясно, че с активността ще се ангажира варненската компания " Инжконсултпроект " ООД, която е отправила оферта за 48 100 лева без Данък добавена стойност. След завършването на плана ще бъде осъществена рехабилитация на улиците в обсега на зоната и полагане на нужната маркировка и пътни знаци.

По задание стоянката за туристически рейсове на ул. " Антим I " би трябвало да се резервира, а по преценка на проектанта би трябвало да се предложат нови. Трябва да се плануват 22 паркоместа за електрически автомобили със станции за зареждане. Условие е при планиране на местата да се съобрази разположението на контейнерите за боклук за безпрепятственото им обслужване от сметосъбиращата техника.

Междувременно Moreto.net чака отговор на изпратени въпроси, свързани със " синята зона " в града от шефа на Оперативна програма " Общински паркинги и синя зона " Младен Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР