Експертният съвет по архитектура и градоустройство към кмета на Варна

...
Експертният съвет по архитектура и градоустройство към кмета на Варна
Коментари Харесай

Анелия Клисарова иска ясен градоустройствен план за Варна

Експертният съвет по архитектура и градоустройство към кмета на Варна би трябвало да бъде възобновен, е позицията на претендента на Българска социалистическа партия за кмет на морския град проф. Анелия Клисарова.

Според нея главната му задача ще бъде осъвременяването на Общия организационен проект на града, както и разглеждането на всички значими планове.

Ясно е, че нещата във Варна се вършат в обратна посока и " на парче ". Градът се презастроява без визия и повсеместен проект, счита Клисарова. Според нея има цели новообособени квартали, където няма улици и номера, нито естествени информационни връзки и подземна инфраструктура.

Във Визията за Варна на Българска социалистическа партия е заложено обновяване пълномощията на районните кметове.

В момента основният проектант на града дава отговор за всяко нещо, в това число за преместваемите обекти в пазарчетата по кварталите, а дирекцията в общината не може да съблюдава периодите, дадени по закон, показва претендентът за кмет.

От друга страна, районните кметства имат профилирани дирекции и, в случай че им бъдат върнати пълномощията, ще могат да вземат решение проблемите в период и в услуга на жителите, е позицията на проф. Клисарова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР