Експертният съвет към Регионалната инспекция по околната среда и водите

...
Експертният съвет към Регионалната инспекция по околната среда и водите
Коментари Харесай

Изграждането на крематориум край Куклен вдигна на протест местното население

Експертният съвет към Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Пловдив позволи построяването на крематориум край Куклен, оповестява " Фокус ". Осем от присъстващите на съвещанието са дали своят вот " за ", а трима са се оповестили " срещу ".

Според екоинспекцията планът дава отговор на екологичното законодателство и няма съображение за прекъсването му. Решението на съвета не е дефинитивно и предстои на обжалване в съда.

Докато течеше съвещанието пред постройката на Регионална инспекция за опазване на околната среда се събраха към 30 поданици на Куклен, които стачкуваха против построяването на крематориум край града. Повече от хиляда души са се подписали срещу проектите на частния вложител, като недоволството беше подкрепено и от локалната власт.

Хората се тормозят, че оборудването за изгаряне на човешки тела и остатъци в допълнение ще замърси околната среда. Те не се успокоиха и от уточнението на вложителя, че крематориумът ще се намира на към 2 км от града.

Живеещите в Куклен заплашиха, че в случай че планът стартира да се осъществя, ще блокират главните пътни артерии край Пловдив.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР