Експертните решения от Териториалните експертни лекарски комисии ще бъдат валидни

...
Експертните решения от Териториалните експертни лекарски комисии ще бъдат валидни
Коментари Харесай

ТЕЛК решенията ще са валидни два месеца след края на извънредното положение

Експертните решения от Териториалните експертни лекарски комисии ще бъдат годни два месеца след края на изключителното състояние. Мерките са подхванати поради рецесията с ковид.

Хората би трябвало да са спокойни, че всички обществени придобивки, които им се дават вследствие на експертното решение, ще продължат да ги получават по същия метод. Това заяви пред БиТиВи доктор Цветолюба Генкова, шеф на отдел в дирекция „ Медицински действия “ към Министерството на здравеопазването.

До здравното министерство се изпращат тревожни сигнали за това, че ТЕЛК-ове в страната са прекратили активност, което не е планувано в ограниченията поради пандемията от COVID-19. Според доктор Генкова в това няма логичност. „ Нашата дирекция е предложила на управлението на министерството да координираме посредством районните здравни инспекции тази обстановка и да забележим на какво се дължи и до каква степен ТЕЛК-овете в страната работят “, уточни още тя.

Комисиите към лечебните заведения би трябвало да продължат да работят, безапелационен е началникът на отдела.

До приключване на изключителното състояние експертните комисии могат да вземат решение единствено по документи, без обзор на място. Това значи, че в случай че човек не се яви на плануваната дата пред ТЕЛК, комисиите имат правото да вземат решение единствено по документи. Министерството на здравеопазването е изпратило категорично напътствие, в изискванията на въведеното у нас изключително състояние, до всички експертни комисии в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР