Експертната група на Американската администрация по храните и лекарствата (FDA)

...
Експертната група на Американската администрация по храните и лекарствата (FDA)
Коментари Харесай

ФДА одобри COVID ваксини и за най-малките деца в САЩ

Експертната група на Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) утвърди потреблението на имунизациите против ковид на Moderna и Pfizer за деца на възраст над шест месеца, заяви The New York Times.

Tази стъпка ще разреши на регулатора да издаде утвърждение още през тази седмица.

Тройната ваксина на Pfizer ще се употребява за деца на възраст от шест месеца до четири години, до момента в който двудозовата ваксина на Moderna - за деца на възраст от шест месеца до пет години.

В него се отбелязва, че " данните от клинични изпитвания, получени от компании, демонстрират, че всяка ваксина дава отговор на критериите за сигурност и резултатност в тази възрастова група ".

" Съединени американски щати към този момент поръчаха милиони дози ", акцентира изданието.

Понастоящем в Съединени американски щати могат да бъдат имунизирани единствено деца на възраст над пет години. За това се употребява имунизацията Pfizer.

Ако FDA утвърди потреблението на ваксини, Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати (CDC) ще би трябвало да решат кой тъкмо може да я получи: всички деца под шест години или единствено тези, които са изложени на риск.

Около 18,7 милиона американци са били имунизирани против COVID-19 с J&J, съгласно CDC. Moderna имунизира 217,5 милиона души, Pfizer - 340,6 милиона души.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР