Експертна комисия ще определи кое послание да бъде гравирано в

...
Експертна комисия ще определи кое послание да бъде гравирано в
Коментари Харесай

Близо 60 слогана от Русенско се състезават за послание на пилона Рожен

Експертна комисия ще дефинира кое обръщение да бъде гравирано в постамента на роженския стълб

21 участници се включиха в оповестения при започване на месец февруари конкурс от Областна администрация - Русе за основаване на обръщение по случай издигането на националния байрак на връх Рожен.

В рамките на състезанието, който се организира под надпис: „ От жителите на област Русе през днешния ден - за нашите потомци на следващия ден! “, бяха изпратени оферти даже от цели класове и читалища. Общо 59 слогана са получени. Всички те ще се надпреварват за първото място, което ще даде на спечелилия опцията неговото обръщение да бъде гравирано в постамента на Пилон „ Рожен “.

През идната седмица следва да се организира съвещание на експертна комисия, която ще дефинира кой ще заеме първото място. Предвижда се всички участници да получат грамота за приноса си в самодейността.

Припомняме, че ръководител на журито, чийто състав следва да бъде разгласен в идващите дни, ще бъде регионалният шеф Анатоли Станев. Според него състезанието ни кара да се замислим за силата на българския дух и в ежедневните си действия да не забравяме, че точно родолюбието е измежду най-важните полезности, които би трябвало да отстояваме.

Конкурсът е част от националната самодейност Пилон „ Рожен “, която се организира под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Инициативата за създаване на новия Паметник на Обединението е на Фондация „ Наследство в бъдещето “.

Тя включва акция за набиране на средства и издигане на най-голямото българското национално знаме на Роженските поляни – като знак на националното единство. В постамента на оборудването ще бъдат вградени 28 къси послания от 28-те административни области на България под мотото „ От българите през днешния ден – за българите на следващия ден “.

Мраморната плоча с картата на България ще е с размери 6х3 метра и ще бъде направена в Професионалната гимназия по каменообработване във врачанското село Кунино. Като жест на съпричастност учениците от гимназията безплатно ще гравират текстовете и ще се наредят учебното заведение си измежду огромните донори в националната акция „ България заслужава! ”.

Пилон „ Рожен “ ще бъде най-високият в Европейския съюз и ще се издига на внушителната надморска височина от 1430 метра.

Така българското знаме ще се вижда от километри разстояние. Пилонът на знамето ще бъде висок 111 метра, а самият байрак ще е с размер 25 х 40 метра и с обща повърхност 1000 кв. метра.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР