Експертна комисия от община Пловдив проверява състоянието на пл. Централен.

...
Експертна комисия от община Пловдив проверява състоянието на пл. Централен.
Коментари Харесай

Проверяват какви са пораженията по пл. Централен след ледената пързалка

Експертна комисия от община Пловдив ревизира положението на пл. " Централен ". Обследването се постанова, с цел да се преценяват вредите след демонтирането на ледената пързалка, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Площадното пространство е на пясъчна основа и във фугите е влезнала вода. Сега настилката е разместена на доста места и ще се наложи да бъде пренаредена. Ремонтът не е безценен, само че е трудоемък, изясняват специалисти. Най-вероятно ще бъде арестувана гаранцията, която е подала компанията, построила ледената пързалка. 

Монтирането на ледената пързалка е с решение на ЕСУТ при община Пловдив от октомври 2021 г. Тогава бе утвърдена скица и бяха издадени позволения за прилагане на 3606.6 кв. метра повърхност общинска благосъстоятелност на пл. " Централен " и " Цар Симеоновата градина " против сумата от 4008,42 лева на месец с Данък добавена стойност. Първоначалният период бе до 30 януари 2022 година, само че от компанията желаеха удължение до 19 февруари, с цел да могат да демонтират оборудването.

Срещу предлагането на ледена пързалка на пл. " Централен " са се оповестили основният проектант и зам.-кметът по строителство, само че причините им не са били признати. 

Междувременно стана ясно, че пл. " Централен " към момента няма Акт 16. Документацията е импортирана за координиране в НИНКН преди повече от месец. След издаването на позитивно мнение държавна приемателна комисия издава акт образец 16, който завърши строителството и удостоверява, че обектът е кадърен да бъде въведен в употреба.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР