Експертна комисия на ЕК е установила, че предприетите от БАБХ

...
Експертна комисия на ЕК е установила, че предприетите от БАБХ
Коментари Харесай

ЕК одобри мерките ни срещу чумата в Странджа

Експертна комисия на Европейска комисия е открила, че подхванатите от БАБХ ограничения против чумата по дребните преживни животни са в сходство със законодателството на Европейски Съюз. Това оповестяват от Министерство на земеделието и храните. Експертната задача на Европейската комисия посети България тази седмица.

Чума по дребните преживни животни има в България и няма подозрение за това, са открили още специалистите.

Оценката за работата на БАБХ до този миг от задачата е, че има изясненост и бистрота при работа, подготвеност и са взети своевременни и съответни ограничения за ливкидиране и ограничение на разпространяването на заболяването.

Чумата по дребните преживни животни е рисково, бързо разпостраняващо се заболяване, а бързината на осъществяване на ограничения за евтаназия на животните в огнищата и контролиране на придвижването на хора, животни и артикули от тях е от значително значение. Всяко закъснение и/или дейности, които опълчват осъществяването им е причина за разпространяване и поява на нови огнища.

БАБХ работи в тясно съдействие и цялостна бистрота с всички отраслови институции на страната и ЕК.

България е на фронтовата линия на Европейски Съюз и във връзка с запазване здравето на животните в страната и Европейски Съюз е основен състезател, се показва още в оценката. Всички страни членки на Европейски Съюз са насочили взор в дейностите на страната ни и разчитат на ограниченията и осъществяването им с оглед за запазване здравето на животните и ограничение инфекцията.

Припомняме, през днешния ден земеделският министър Румен Порожанов и вътрешният министър Валентин Радев осведомиха депутатите за ограниченията, които са подхванати и за обстановката с заболяването все още.

Земеделският министър обаче се оплака, че експретите са възпрепятствани от стопаните и жители даже и по отношение на потребност от взимане на повторни проби от стопанство в Болярово - последното намерено огнище.

Все още не са евтаназирани и козите на баба Дора в Шарково, където социалисти и доброволци проведоха защита на двора. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР