Експертизата е като каране на кола с шофьор и навигатор

...
Експертизата е като каране на кола с шофьор и навигатор
Коментари Харесай

Членовете на Медицинския съвет решили да премахнат излишния шум

" Експертизата е като каране на кола с водач и навигатор - кой поема отговорността за шофирането и кой поема отговорността на рекомендацията за скоростта при вземането на завоя. Така доктор Александър Симидчиев метафорично обясни в утринния блок на БиТиВи за какво след единствено две седмици мандат Медицинският съвет приключи активност.

Деофициализирането на съвета ще докара до това, че експертизата, събрана в него, ще се гледа поради самата експертиза, а не поради принадлежността към щаба или нещо друго.

" Не търсете спор, а официализирането ни докара до това, че експертността, която беше събрана в нашия Медицински експертен съвет стартира да става като контрапункт и като нещо, което раздвояваше мнението, вместо да сплотява мнението и да вървим напред по-бързо ", призна доктор Симидчиев. Решението за разпускането на съвета е на самите медици.

Медицинският съвет не престава действително да съществува, защото членовете споделят всекидневно. Издадена е последваща версия на документа, само че и тя е единствено за лекарите и не е пусната за обществена полемика.

Лекарите от Медицинския съвет решили да отстранен непотребното и да остане потребното - даването на препоръки не е обвързвано да бъде публично към нещо. Симидчиев съобщи, че рецензиите на премиера Борисов по отношение на доцент Атанас Мангъров, членовете на съвета приели като рецензия към съответна персона.

" Важно е да се отстрани непотребният звук и да остане единствено експертизата. Ако лекарите ни слушат, те ще ни слушат не поради това, че сме формален съвет, а ще ни слушат, че това, което вършим е потребно ", аргументира се медикът.

Д-р Симидчиев не отговори на въпрос дали от Медицинския съвет са съгласни или не с взетите ограничения към сегашния миг, само че съгласно него втвърдяването им би било належащо, в случай че сегашните не работят. За момента ограниченията работят добре, сподели още той. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР