Експертите съветват концентрираният алкохол да се приема в компанията на

...
Експертите съветват концентрираният алкохол да се приема в компанията на
Коментари Харесай

Съвети срещу махмурлук

Експертите поучават съсредоточеният алкохол да се приема в „ компанията ” на ферментирали храни, защото те съдържат ензими, нужни за естественото действие на организма, оповестява РИА Новости.

Внимавайте, обаче, в случай че решите да замезвате с кисели краставички. Основният съставен елемент при тяхното подготвяне е оцетът, който нервира лигавицата на стомашно-чревния тракт и в случай че прекалите с тяхната консумация, дружно с алкохола, можете да си докарате инфектиране.

Необходимо е при несъразмерна консумация на алкохол да се пие повече вода – тя е катализатор за окисляването. В противоположен случай организмът е заплашен от дехидратация.

Алкохолът, както твървят специалистите, натоварва сърцето, черния дроб и бъбреците.

Киселото зеле се предлага като най-хубавото средство в битката с махмурлука. В него се съдържат витамини и минерали, които отмиват алкохола.

Разходката на чист въздух също ще ви помогне да се почувствате по-добре. Притокът на О2 ще ви освежи. Прохладният душ също има удобен резултат, защото ускорява циркулацията на кръвта в кожата.

Трябва да бъдете деликатни, в случай че решите да пиете сок от портокал или грейпфрут поради съдържащата се в тях киселина. Алкохолът се разгражда до оцет, който в дребни дози е жизненоважен, само че остатъкът от киселини в човешкото тяло е нежелан. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР