Експертите съветват да харчим не повече от 50% от доходите

...
Експертите съветват да харчим не повече от 50% от доходите
Коментари Харесай

5 начина да спрете да давате толкова много пари за храна

Експертите поучават да харчим не повече от 50% от приходите си за консумативи от първа нужда, 30% за почивки и първокласни артикули и да спестяваме най-малко 20% от заплатата си. Но по какъв начин да стане...

Съставянето на изпълним финансов проект е изцяло допустимо и в някои случай много безболезнено, стига да следвате проекта от самото начало и да спрете да харчите толкоз доста от парите си за капризи, написа „ Хъфингтън пост “

От къде да стартираме...

Изследванията демонстрират, че в България главният ни разход остава храната, следвана от разноските за жилище, като тук са включени единствено главните режийни, на трето място са налозите и обществените осигуровки, следвани от тези за превоз.

Разходите за жилище, превоз и налози не са толкоз гъвкави, колкото разноските за храна.

Ето за какво е значимо да се фокусирате върху това перо от бюджета, в случай че желаете да започнете да спестявате.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ТОП 5 СЪВЕТА, С КОИТО ЩЕ ХАРЧИТЕ ПО-МАЛКО ЗА ХРАНА

Плащайте в брой

Хората, които заплащат в брой харчат 12% до 18% по-малко от тези, които употребяват кредитна карта. Отивате до магазина за хранителни артикули с дребна сума в брой, това ще ви спре от импулсивни и недомислени покупки.

Тайната е в това, че за банкнотите са осезаеми, а с дебитната или кредитна карта елементарно се губи визия за изхарчената сума.

Престанете да купувате прекалено много храна - даже и да е понижена

По-голямата част от храната, която изхвърляме, се състои от пресни плодове и зеленчуци, по тази причина би трябвало да се концентрирайте върху две неща: количеството бързо разваляща се храна, която купувате преди всичко, и по какъв начин да оползотворявате продуктите, които застояват в хладилника.

КАК ДА СЪХРАНЯВАМЕ ХРАНАТА ПРАВИЛНО

Решението за първата част е елементарно: Купувайте единствено това, което знаете, че можете да изядете. Второ – запасете се няколко лесни предписания, с които да спасите вехнещите зеленчуци.

Какво да приготвим, когато имаме от всичко по малко

Какво да вършим със остарелия самун

Намалете готовите храни и поръчките за у дома

Всеки път, когато вземете подготвена храна на път за у дома, тъй като сте прекомерно изтощени или нестимулирани да готвите, увеличавате сензитивно месечния ви бюджет за храна.

Поставете си лимитирани от 3-4 пъти месечно. Всеки път, когато си донесете храна от у дома в офиса прибирайте по 7 лева е буркан и вижте какъв брой пари ще спестите единствено за месец.

Още леси и тествани трикчета за икономисване на пари вижте в галерията горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР