Експертите от Министерството на отбраната внесоха доклада за работата си

...
Експертите от Министерството на отбраната внесоха доклада за работата си
Коментари Харесай

Цветанов препоръча на Радев да се запознае и с други оценки за изтребителите

" Експертите от Министерството на защитата внесоха отчета за работата си по избора на нов вид военен аероплан в Министерския съвет , като най-вероятно тази сряда ще име решение на държавното управление. След това следва спор в Народното събрание, което би трябвало да даде мандат на държавното управление да завърши започнатата процедура ". Това съобщи пред публицисти в Годеч ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Депутатът Цветан Цветанов, приключил ВИФ , предложи на президента Румен Радев, който бе командващ на Военновъздушни сили и е приключил военновъздушното учебно заведение " Г. Бенковски ", да се поинтересува: " Кои страни споделят оценката на специалистите от МО и кои страни поддържат неговата теза за изтребителите ".

Припомняме, през 1992 година Радев е приключил и Ескадрилното офицерско учебно заведение (Squadron Officer School) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на Съединени американски щати във военновъздушната база " Максуел ", Монтгомъри, Алабама, Съединени американски щати.

" С избора на нов вид военен аероплан по време на кабинета " Герджиков ", президентът Румен Радев и служебното държавно управление желаеха да задължат идващото Народно заседание и идващия кабинет да берат плодовете на тяхната неяснота ", съобщи Цветанов. Мотивът му е, че не е обикновено едно служебно държавно управление да ограничи опцията на идващия постоянно определен кабинет, който ще бъде подложен и на парламентарен надзор, да приключи една такава процедура.

По думите на Цветанов тогава Радев желал: " на мрачно и в къси периоди да завърши процедурата за изтребителите ". Според зам.-председателя на ръководещата партия удостоверение за това било назначението от Радев на служебния министър председател Огнян Герджиков и на военния министър Стефан Янев.

Цветанов чака, че Румен Радев ще продължи да не се държи като държавен глава и обединител на нацията и няма да работи сполучливо с българските институции както предшествениците му, евентуално визирайки Росен Плевнелиев.

Цветанов отряза обвиняванията на президента Радев за лобизъм. Припомняме, думите на Румен Радев след визитата на заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Джон Съливан у нас - 22 декември 2018 година, когато везните се наклониха към Ф-16, бяха, че предлагането за F-16 е успех на лобизм а.

Навръх Йордановден - 6 януари 2019 година, когато е обичайния водосвет на бойните флагове, пред публицисти Радев съобщи, че състезанието за избор на изтребител е изопачен .

" Всяко едно решение на страната ни е политическо. Решението да се присъединим към Европейски Съюз и НАТО също беше такова и представителите на българските институции постоянно са се придържали към него и към евроатлантическата ориентировка на България, която на собствен ред е гаранция за сигурността ни ", съобщи Цветанов.

Запознати напомнят, че формулите, по които се избира каква техника да бъде закупена за нашата войска включват освен политически, само че и доста други параметри. Подобни решенията не се вземат едностранно.

Относно претендентите на ГЕРБ за евродепутати Цветанов изясни, че решението ще бъде взето в края на февруари или началото на март тази година.

" Имаме доста почтени претенденти и всеки един от тях може да води листата. Сигурен съм, че всеки един, който попадне измежду 17-те в листата, ще има задоволително капацитет и поддръжка, с цел да работи в полза на страната ни ", добави Цветанов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР