Експертите на ЮНЕСКО препоръчаха Венеция да се включи в списъка

...
Експертите на ЮНЕСКО препоръчаха Венеция да се включи в списъка
Коментари Харесай

ЮНЕСКО препоръчва Венеция да се включи като застрашено културно наследство

Експертите на ЮНЕСКО предложиха Венеция да се включи в листата със застрашено културно завещание. Причината е, че управляващите в Италия не се оправят с това да опазят града от въздействието на климатичните промени и туризма.

ЮНЕСКО предлага Венеция да бъде включена в листата със застрашено международно културно завещание. През последните години градът изпитва от ден на ден провокации, основно поради покачването на водите на международния океан и интензивния туризъм.

На този декор, от културната организация на Организация на обединените нации обмислят да не включват в листата Големия бариерен риф край Австралия, както беше препоръчано предходната година.

 

 
Приветствам проекта на ЮНЕСКО да не афишира Големият бариерен риф за заплашен. Това удостоверява, че моето държавно управление работи интензивно за опазването на рифа, работи във връзка с изменението на климата и че останалата част от света, несъмнено, е забелязала това. И знам, че това е изключително добре пристигнала вест за общностите в Куинсленд, където рифът поддържа локалните работни места и локалните стопански системи.
Антъни Албанезе, министър председател на Австралия

Експертите от Центъра за международно завещание на ЮНЕСКО постоянно преглеждат положението на всичките над 1100 обекта. На среща в Рияд през септември комитет от 21 страни - членки на ЮНЕСКО, ще прегледа над 200 обекта и ще реши кои от тях да бъдат добавени към листата с рисковите обекти.

Агенцията изрази вяра, че " сходно регистриране ще докара до по-голяма ангажираност и готовност " на локалните управляващи. Говорител на общината във Венеция съобщи пред Ройтерс, че градът " деликатно ще прочете препоръчаното решение и ще го разиска с държавното управление ". Венеция, известна със своите канали и културни обекти, от години се бори с всеобщия туризъм. Общината се готви да вкара такса за еднодневните туристи, с цел да управлява броя на посетителите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР