Експертите на Times Higher Education (THE) изготвят класации, сравнявайки университетите

...
Експертите на Times Higher Education (THE) изготвят класации, сравнявайки университетите
Коментари Харесай

Колко струва обучението в най-престижните университети

Експертите на Times Higher Education (THE) изготвят ранглисти, сравнявайки университетите в света по основни индикатори като качество на образованието, научни проучвания, трансфер на познания и интернационален опит.

Ще ви разкажем за това какъв брой коства да се учи в най-хубавите и влиятелни университети в света.

 Снимка 398325
Източник:

Университетът на Пенсилвания

Пенсилванският университет (University of Pennsylvania), е частен проучвателен университет в Съединени американски щати, ситуиран във Филаделфия. Основан през 1740 година от Бенджамин Франклин.

Университетът на Пенсилвания е едно от най-старите и влиятелни висши образователни заведения в Съединени американски щати, както и един от 9-те колониални колежи, основани преди подписването на Декларацията за самостоятелност, е включен в елитната така наречен " Бръшлянена лига " " (Ivy League).

Сред известните персони, получили си образованието там, са Илън Муск и Доналд Тръмп.

Годишната такса за този университет е $75 303, което включва както образованието, по този начин и пребиваването в университета.

 Снимка 355668
Източник:

Висше техническо учебно заведение в Цюрих

Висшето техническо учебно заведение в Цюрих е учредено на 16 октомври 1855 година и е освен най-престижният университет в Швейцария, само че и справедливо измежду най-хубавите университети в света.

Сред приключилите и преподавателите на университета има 21 носители на Нобелова премия, най-известният от които е физикът Алберт Айнщайн.

Цената на образованието е към 26 000 $ годишно.

 Снимка 398324
Източник:

Чикагски университет

Университет на Чикаго (The University of Chicago, постоянно кратко като " UChicago " ) е частен проучвателен университет в град Чикаго, Илинойс, Съединени американски щати, учреден през 1890 година от петролния магнат Джон Рокфелер.

Университетът е една от най-известните и влиятелни висши образователни заведения заради въздействието си в региона на науката, обществото и политиката.

Университетът включва лицей, разнообразни следдипломни проучвания, интердисциплинарни комитети, 6 институти за професионално образование и институт за продължаващо образование.

Обучението в университета коства Щатски долар 78 246 годишно.

 Снимка 355671

Имперски лицей в Лондон

Imperial College London е институция за висше обучение в Южен Кенсингтън, специализираща в региона на науката, инженерството, медицината и бизнеса.

Империал Колидж е част от " Златния триъгълник ", група от най-елитните английски университети, която включват още университетите в Оксфорд и Кеймбридж.

Цената на образованието в колежа е Щатски долар 12 132 на година за жителите на Англия и страните от Европейски Съюз. За тези, които не попадат в тази категория, цената на образованието зависи от програмата, по която учат.

 Снимка 398328
Източник:

Принстънски университет

Принстънският университет е частен проучвателен университет, намиращ се в град Принстън, щата Ню Джърси. Един от най-старите и най-известните и влиятелни университети в Съединени американски щати и в света.

Университетът е един от осемте университета от " Бръшлянената лигаи един от деветте колониални колежи, основани преди Американската гражданска война.

Принстънският университет предлага бакалавърска и магистърска степен в региона на естествените, човешките, обществените и техническите науки.

Обучението в университета е $70 010 на година, в това число такси за образование, живота в кампуса и други разноски.

 Снимка 225419
Източник:

Харвардски университет

Харвардският университет е един от най-известните университети по света, най-старият университет в Съединени американски щати. Намира се в Кеймбридж (част от регион на Бостън), Масачузетс.

бяха С университета като студенти, преподаватели или чиновници са свързани 75 Нобелови лауреати.

Харвардският университет е преди всичко в страната по брой на милиардерите измежду приключилите висше обучение, а библиотеката е най-голямата академична в Съединени американски щати и трета по величина в страната.

Образованието коства $67 580 на година.

Масачузетски софтуерен институт

Масачузетският софтуерен институт (MIT) е академични и проучвателен център, ситуиран в Кеймбридж (до Бостън), Масачузетс, Съединени американски щати.

MIT е водач в влиятелните ранглисти на университетите в света, иноватор в региона на роботиката и изкуствения разсъдък. Университетът е прочут с инженерните си стратегии в тези по осведомителни технологии, стопанска система, физиката, химията и математиката.

Таксата за образованието е Щатски долар 49 892 годишно.

 Снимка 398327
Източник:

Станфордски университет

Станфордският университет е частен университет в Съединени американски щати, един от най-уважаваните и оценени в страната и по света. Официално отваря порти на 1 октомври 1891 година.Намира се наоколо до град Пало Алто, на 60 километра южно от Сан Франциско.

Преподаването се организира в доста факултети, в това число юридически, медицински, механически, музикални и други.

Структурата включва също по този начин и разнообразни учебни заведения (като Stanford Graduate School of Business) и проучвателен центрове (като CCRMA).

Обучението коства $62 363 годишно.

 Снимка 398362
Източник:

Калифорнийски софтуерен институт

Калифорнийският софтуерен институт е частен проучвателен университет, ситуиран в град Пасадена в Калифорния, един от водещите университети в Съединени американски щати и един от двата най-важни, дружно с Масачузетския софтуерен институт, профилирани в точните науки и инженерство.

Към университета е лабораторията за реактивен мотор, която създава от галактически кораби на НАСА.

С института са свързани 17 приключили и 18 преподаватели носители на Нобелови награди.

Образованието в института коства $72 084 годишно, което включва разноските за образование и настаняване.

 Снимка 398339
Източник:

Кеймбриджки университет

Университетът в Кеймбридж е (The University of Cambridge) е образователно заведине във Англия, един от най-старите (втори след Оксфорд) и най-големият университет в страната. Създаден е през 1209 година от група учени, напуснали Оксфорд.

Университетът е проведен на 2 равнища - независими в административно отношение колежи и университет в актуалния смисъл с факултети и катедри. Колежите в Кеймбридж са 31 и имат за цел образование на студентите (главно за бакалавърска степен). 28 колежа одобряват мъже и дами, 3 одобряват единствено дами, а 2 - единствено докторанти.

Сред хората, които свързани с Кеймбриджкия университет има 88 нобелови лауреати - по този индикатор той заема едно от първите места измежду висшите образователни заведения по света.

Цената на образованието в университета е Щатски долар 12 132 на година за жителите на Англия и страните от Европейски Съюз. Студенти от други страни би трябвало да платят $26 844 годишно, плюс годишна такса от 8 630 $.

 Снимка 254619
Източник:

Оксфордски университет

Университет в Оксфорд (University of Oxford), или единствено Оксфорд, е най-старият университет във Англия, учреден през 1167 година. Едно от най-престижните образователни заведения в света изключително в региона на историческите и политическите науки, с най-високи индикатори за изследователска активност.

Колежите в Оксфорд са над 40 и са местата, в които се провежда образованието, протича студентският живот и където студентите живеят през по-голямата част от следването си. Благодарение на колежите, студентите могат да употребяват образование, близо до самостоятелното - при тази система извършения се организират в наличието на няколко (често 1 - 2) студенти и един учител. С тази система се свързва в забележителна степен триумфът на образованието и тя е неповторима за Оксфорд и Кеймбридж (наричани от време на време дружно Оксбридж).

Цената на образование в университета е Щатски долар 12 132 на година за жителите на Англия и страните от Европейски Съюз. Студентите от други страни би трябвало да заплащат 21 287 $ годишно, плюс годишна такса от 9 928 $, както и разноски за живот.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР