Експертите на Световната здравна организация, посетили през януари в китайския

...
Експертите на Световната здравна организация, посетили през януари в китайския
Коментари Харесай

СЗО ще публикува доклада си за произхода на COVID-19 

Експертите на Световната здравна организация, посетили през януари в китайския град Ухан, с цел да се опитат да открият произхода на новия ковид, ще разгласяват отчета си по-другата седмица, съобщи през днешния ден генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, представен от Франс прес.

" Екипът работи по окончателния отчет, както и по обобщение, като, доколкото ни е известно, те ще бъдат оповестени по едно и също време през седмицата, започваща на 15 март ", сподели Гебрейесус. " Знам, че доста страни членки (на СЗО) нямат самообладание да видят отчета. Разбира се, и аз нямам ", съобщи генералният шеф на здравната организация на Организация на обединените нации.

Гебрейесус даде обещание да заяви изводите на страните още преди публикуването на отчета.

Първоначално СЗО съобщи, че експертният екип ще разгласява бързо прелиминарен отчет преди окончателния. По-късно планът за прелиминарен отчет беше зарязан без пояснения, отбелязва Агенция Франс Прес.

На дълга конференция в Ухан специалистите показаха разнообразни работни хипотези по какъв начин новият ковид е преодолял междувидовата преграда.

Те дефинираха като дребна вероятността вирусът да е бил изтърван от института по вирусология в Ухан, както твърдеше предходният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Впоследствие генералният шеф на СЗО обаче посочи, че " всички хипотези са на масата ", напомня Агенция Франс Прес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР