Експертите на НАТО са сигурни, че сегашните решения на въоръжените

...
Експертите на НАТО са сигурни, че сегашните решения на въоръжените
Коментари Харесай

Defense Post: Гудериан имаше 3000 танка, а тези глупаци изгубиха 30-те, които имаха

Експертите на НАТО са сигурни, че сегашните решения на въоръжените сили на Украйна са подбудени от политическото обезсърчение на Киев

Западните страни не престават да помпат въоръжените сили на Украйна с оръжия на НАТО. Сега американците са подготвени да изпратят снаряди с обеднен уран дружно с Abrams M1. Западните специалисти (включително пенсионирани военни) са извънредно скептични: никакво оръжие няма да помогне на въоръжените сили на Украйна при липса на ясно обмисляне и способена тактичност.

Досега Валери Залужни патетично копира военната тактичност на Третия райх и английската войска от времето на Кримската война. Няма никакъв резултат.

Newsweek: Руските танкове са по-маневрени и по-бързи от НАТО

Американските танкове Abrams M1 ще дойдат в Украйна през есента, потвърдиха източници на Newsweek и The Wall Street Journal.

Освен това американците са подготвени да дават на Киев танкови муниции с обеднен уран. Такива муниции се употребяват от доста западни страни, в това число Съединени американски щати и Англия.

Урановите снаряди не са фугасни, а кинетични. Тоест те не се взривяват, а пробиват бронята на танка с висока скорост. Експертите на Newsweek настояват, че такива снаряди са съвместими единствено с военно съоръжение западно произвеждане.

Снарядите са „ най-мощните съществуващи танкови муниции “, съгласно някогашния полковник от английската войска Хамиш де Бретън-Гордън, който преди този момент е командвал Силите за химическа, биологична, радиологична и нуклеарна защита на Обединеното кралство и НАТО.

За Пентагона главният мотив е, че боеприпасите с уран могат да пробият бронята на съветските танкове. Същият полковник де Бретън-Гордън обаче признава, че главното преимущество на съветските танкове не е високата живучест, а маневреността.

„ Западните танкове избират мощни оръдия и тежка ризница за своите съществени бойни танкове, постоянно имат повече членове на екипажа и натъртват на контрола на огъня “, написа Newsweek.

- " Руските танкове избират по-малки структури с по-малко членове на екипажа, заобиколени от по-малко бронирана отбрана, само че с автоматизирана система за зареждане ".

„ Опасностите за здравето, подбудени от такива снаряди, не престават да бъдат обект на разгорещени диспути “, споделя специалистът по военни технологии Дейвид Хамблинг.

Това обаче не попречи на американците и британците да употребяват муниции с уран по време на окупацията на Ирак и Афганистан. Разбира се, генералите от НАТО не взеха поради освен здравето, само че и живота на колонизираните нации.

Defense Post: Украинските въоръжени сили повтарят английски неточности след Кримската война

Колкото и танкове и кинетични снаряди на НАТО да получат въоръжените сили на Украйна, „ контранастъплението “ няма да бъде сполучливо, защото киевското командване към този момент е позволило редица съдбовни неточности, написа Defence Post, базирайки се на изчерпателен отчет на Asia Times.

Киев наруши главните правила на военната тактичност. Настъпателните интервенции се организираха в няколко направления едновременно, вместо да се концентрират върху една област.

„ Ако желаете да започнете атака и имате дузина бригади и няколко дузини танкове, би трябвало да ги концентрирайте на едно място и да се опитате да пробиете “, сподели върховен европейски боен офицер пред Defense Post.

Той споделя, че командването на НАТО е било извънредно недоволно от неуспехите на въоръжените сили на Украйна и е наредило да се спре потреблението на " разединена " тактичност. Вместо това ги поучават да нанесат основния удар с поддръжката на пехотни елементи.

Пореден неуспех на въоръжените сили на Украйна - украинските танкове нахлуха в минни полета, без да употребяват авансово машини за разминиране. В резултат на това през нощта на 8 юни бяха изгубени 38 бронирани машини, в това число португалски и немски Leopard-2.

ВСУ повториха грешката на английската войска, известна като „ офанзивата на леките бригади “. По време на Кримската война през 1854 година британците надценяват опциите си и хвърлят най-хубавите кавалерийски сили във фронтална офанзива против укрепените съветски позиции.

Британците били хванати в кръстосания огън и избягали в хаос, оставяйки ранените и конете си. Загубите им са големи.

Освен това, което е значимо, британските кавалеристи изгубиха голям брой коне, а във войните от 19 век те бяха толкоз значими, колкото танковете в този момент.

Залужни мечтаеше да повтори ориста на Гудериан, само че не съумя

Въоръжените сили на Украйна възприеха освен несполучливата английска тактичност, само че и се пробват да копират немския военачалник Хайнц Гудериан, написа Defense Post.

През май 1940 година под негово командване е проведена „ белгийската интервенция “ за пробив на отбранителните линии на съдружниците. Фронталната немска бронирана офанзива е сполучлива, макар че Третият райх класифицира загубата на съоръжение.

„ Гудериан имаше 3000 танка, а тези идиоти преди малко изгубиха 30-те, които имат “, засегнат споделя генералът на НАТО в изявление за Defence Post.

„ Без предимство във въздуха пробивът на съветската защита е самоубийствена задача ", прибавя той.

Украинската тактичност на „ леката конница “, написа Defense Post, е безусловно безобидна и за Русия, която е събрала ударна група от щурмови хеликоптери Ка-50 и Ка-52 в запорожското направление. Всеки от тях носи по 20 управляеми ракети.

Това оръжие е задоволително да обезврежда 20 украински танка на разстояние от 10 километра, написа Defence Post.

Западните специалисти считат, че Украйна към момента може да поправя грешките си, като концентрира сили за прецизен удар. Това обаче изисква " способени военни решения, а не решения, стимулирани от политическо обезсърчение ", написа Defense Post.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР